AAA

EKONOMIJA | 15.08.2019 13:45 > 15.08 14:06

Erić: U Ćupriji u septembru ili oktobru novi pogon kineskog Eurofibera

Kineski investitor "Eurofiber" potvrdio je da će u Ćupriji napraviti novi pogon za fabriku čarapa, a realizacija tog projekta se očekuje u septembru ili oktobru, izjavio je predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

Kineska kompanija za proizvodnju prediva "Eurofiber" otvorila je fabriku u Ćupriji 2016. godine, a dve godine kasnije pokrenut je još jedan pogon.

"Turska kompanija 'Feka Automotiv' je dobila gradjevinsku dozvolu i počeli su sa pripremnim gradjevinskim radovima u našoj industrijskoj zoni", kazao je Erić.

Ukupni prihodi i primanja budžeta opštine Ćuprija u prvih šest meseci ove godine iznose 414.795.559 dinara i to su, prema rečima Ninoslava Erića, "najveći prihodi koji su se slili u ćuprijski budžet u prvih šest meseci i jedne godine do sada".

"Porast ukupnih prihoda budžeta opštine Ćuprija u prvih šest meseci usledio je jer su nam porasli prihodi i od poreza na zarade i od poreza na imovinu. To je jedan od pokazatelja da su povećane zarade u lokalnoj samoupravi, a to je i posledica stranih direktnih investicija, koje i dalje dolaze i koje i dalje očekujemo", rekao je Erić.
Produkcija je deo projekta podrške javnom informisanju koji sufinansira Opština Ćuprija.

Izneti stavovi ne predstavljaju nužno zvaničan stav Opštine.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.