AAA

EKONOMIJA | 17.08.2019 11:15 > 17.08 11:15

Mihajlović: Izgradnjom autoputeva Srbija postaje nezobilazna ruta izmedju istoka i zapada

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je uoči sutrašnjeg otvaranja autoputa "Miloš Veliki" od Obrenovca do Čačka u dužini od 103 kilometra, da Srbija postaje "nezaobilazna ruta izmedju istoka i zapada" što kako je navela, potvrdjuje i povećanje broja automobila koji godišnje prodju kroz zemlju sa 34 miliona u 2014. na više od 60 miliona koliko se očekuje u ovoj godini.

Gostujući na Radio-televiziji Srbije, ministarka je navela da je u prethodne četiri godine u Srbiji izgradjeno 300 kilometara autoputeva.

"Sutra popodne otvorićemo novi auto-put 'Miloš Veliki', u dužini od 103 km, što je veoma važno za bezbednost saobraćaja jer ćemo praktično zaobići takozvanu magistralu smrti, ali značajno je i za nove investicije i mogućnosti da se ulaže u turizam. Infrastruktura i novi auto-putevi pokretač su privrednog razvoja. Naša Srbija više nije ista", ocenila je ministarka.

Ona je najavila da će polovinom decembra biti završena i deonica Surčin-Obrenovac kao i da će sutra biti potpisan ugovor za izgradnju deonice od Novog Beograda do Surčina, koja će početi ‪1. marta naredne godine i trajaće godinu i po dana.

"Vrednost radova je 70 miliona evra. To praktično znači da ćemo krajem 2021. imati auto-put od Novog Beograda do Čačka", rekla je Zorana Mihajlović.

Dodala je da su u toku radovi na trasi od Čačka do Požege, te da se priprema i projektno-tehnička dokumentacija za deonicu od Požege do Boljara.

"U pitanju je veoma skupa deonica, samo izrada projektno-tehničke dokumentacije košta 50 miliona evra", rekla je ministarka.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.