AAA

EKONOMIJA | 20.08.2019 16:05 > 20.08 16:20

Čučković: Saobraćajna policija smanjuje gužve zbog auto-puta Miloš Veliki


Auto-put od Obrenovca do Preljine (Miloš Veliki) danas nije napravio problema gradjanima Obrenovca kao juče kada se 10.200 vozila, koliko je za 24 sata prošlo tom saobraćajnicom, uključilo na regionalni put sa dve trake kod Mislodjina prema glavnom gradu i napravilo veliki kolaps u sabraćaju, rekao je danas predsednik Opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

On je za Betu rekao da su medjugradski autobusi kojima se veliki broj putnika prevozi do posla u Beogradu i ostala vozila juče putovali 45 minuta duže zbog potpunog zagušenja jer izlaskom sa auto-puta nailaze na usko grlo već u Mislodjinu.

"Auto-put Miloš Veliki" izazvao je probleme odmah, prvog dana i u Čačku jer je obilaznica zatvorena pa su se vozila kretala kroz centar grada.

"Zbog toga se u regulisanje saobraćaja od danas uključila policija koja, zajedno sa Agencijom za bezbednost saobraćaja neprestano prati i usmerava deo vozila da se malo ranije isključe sa auto-puta i prema Beogardu krenu i alternativnim trasama", rekao je Čučković.

Vozači mogu da izbegnu gužvu ako da koristite novoizgradjene dve trase preko Draževca, Vranića i Lipovice jer su iste dužine kao i deonica Barič Umka Beograd. 

Dodao je da će se verovatno štampati i brošure kako bi se vozači obavestili o mogućnostima ranijeg isključenja sa auto-puta i izbegavanja gužvi.

"Auto-put Miloš Veliki", od Obrenovca do Preljine dužine 103 kilometra, kao deo "Evropskog koridora 11" pustio je u saobraćaj u nedelju predsednik Srbije Aleksandar Vučić. 

Od tada "policija iz časa u čas prati protok saobraćaja, a dva semafora u Bariču i Umci su stavljena na 'treptanje' da bi se smanjio zastoj", rekao je Čučković.

On je rekao da se očekuje da saobraćaj ne bude tako gust kada se krajem godine završi deonica auto-puta Obrenovac-Surčin pa će deo vozila ići tim pravcem, kao i kada prodje letnja sezona jer se auto-put Obrenovac -Preljina Čačak koristi za odlazak i povratak sa mora.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.