AAA

EKONOMIJA | 05.09.2019 18:35 > 05.09 18:35

Mihajlović: Kroz Srbiju od početka godine prošlo 37,5 miliona vozila, oboren rekord

Ministarka saobraćaja, gradjevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je u Srbiji i ove godine oboren rekord po broju automobila na autoputevima i da ih je bilo u odnosu na prošlu 1,2 miliona više.

"Od 1. januara 2019. do kraja letnje sezone 1. septembra na autoputevima kroz Srbiju bilo je 37.551.150 vozila, što je za 1,2 miliona vozila više nego prošle godine. I ovo je samo još jedan dokaz koliko smo bili u pravu insistiranjem na što većem ulaganju u saobraćajnu infrastrukturu. Još jednom smo pokazali da je Srbija saobraćajni centar regiona i da je ulaganje u nove autoputeve najbolji način za ekonomski rast", rekla je Mihajlovićeva, a prenosi ministarstvo.

Mihajlovićeva je istakla da su procene da će do kraja godine kroz Srbiju auto-putevima proći oko 60 miliona vozila, što je više od 20 miliona više nego 2014. godine.

Potpredsednica Vlade ističe da je na ovogodišnje povećanje prometa najviše doprineo završetak auto-puta kroz Grdeličku klisuru i puštanje u saobraćaj auto-puta Miloš Veliki od Obrenovca do Preljine, odnosno Čačka.

"Samo tokom leta kroz Srbiju je prošlo ukupno 12,5 miliona vozila, a samo kroz Grdeličku klisuru od početka naplate putarine 15. juna nešto više od dva miliona vozila. Svi ovi rezultati obavezuju da moramo i dalje da gradimo nove autoputeve, ali i da ulažemo u njihovo održavanje kako bismo sačuvali bezbednost putnika. Veći prihodi od putarine omogućavaju i nova ulaganja u sadržajno obogaćivanje naših auto-puteva", istakla je Mihajlovićeva.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.