AAA

EKONOMIJA | 09.09.2019 19:25 > 09.09 19:25

Mali najavio uvodjenje elektronskih faktura i novi zakon o fiskalizaciji

Ministar finansija Siniša Mali najavio je danas uvodjenje elektronskih faktura koje će ubrzati povraćaj PDV-a, kao i novi zakon o fiskalizaciji, odnosno o uvodjenju novih fiskalnih kasa koje će poboljšati naplatu, ali i kontrolu poreskih obveznika.

Mali je tokom obilaska poreske filijale Centar na Paliluli i filijale Palilula naveo i da sve zaposlene u Poreskoj upravi, ali i ostale u javnoj administraciji, očekuje povećanje plata.

"Nastavljamo i sa reorganizacijom. Mi ćemo već naredne godine krenuti u izgradnju nove centralne zgrade koja će biti samo za Poresku upravu", poručio je Mali, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Podsetio je da je jedna od reformi Poreske uprave bilo smanjenje broja filijala sa 178 na 37 i ocenio da filijala Centar sada radi "mnogo brže i efikasnije".

"Objedinjen je rad nekadašnjih filijala Vračar, Stari grad, Rakovica i Savski venac. To je samo prva faza transformacije Poreske uprave, ali je nama vrlo važno da oni koji rade ovde budu zadovoljni", naveo je Mali.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.