AAA

EKONOMIJA | 16.09.2019 20:55 > 16.09 20:55

Mali: Podsticaji domaćim kompanijama znače nova radna mesta

Ministar finansija Srbije Siniša Mali posetio je kompaniju "Mak Trade" u opštini Rakovica, koja se bavi proizvodnjom i prodajom artikala iz oblasti automatike, elektroinstalacionog materijala i galanterije i istakao da je važno da država nastavi da pomaže domaćim kompanijama.

Napominjući da je ta firma dobila sredstva iz Fonda za razvoj za nabavku opreme iz Kine, apelovao je na privrednike da iskoriste pomoć države prilikom nabavke opreme i unapredjenja procesa proizvodnje, jer to donosi i nova radna mesta, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

"Mi smo kao država ove godine uspeli da im pomognemo (Mak Trade) sa 40 miliona dinara iz Fonda za razvoj i sa 12,5 miliona dinara za nabavku opreme iz Kine, od čega su dva i po miliona dinara bespovratna pomoć države. Želim da apelujem na naše privrednike i da ih pozovem da iskoriste pomoć države prilikom nabavke opreme i unapredjenja procesa  proizvodnje, jer to donosi i nova radna mesta. Ovoj kompaniji je cilj da sa 82 uskoro dodje do 200 zaposlenih i zato sam danas ovde da se borimo za svakog novog zaposlenog", rekao je Mali.

Vlasnik kompanije Slavko Radmilović rekao je da preduzetnicima subvencije mnogo znače, jer im znatno olakšavaju posao.

"Zahvaljujem ministru na poseti i pomoći države. Svojim kolegama preduzetnicima želim da kažem da slobodno apliciraju, vrlo je jednostavno, pomoć se vrlo lako dobija, za 26 godina koliko ova kompanija radi, nikad lakše nisam dobio sredstva, i zato pozivam preduzetnike da apliciraju i uzmu nepovratna sredstva. Zahvaljujući sredstvima iz Fonda za razvoj kupujemo još jednu liniju i širimo proizvodnju ", rekao je Radmilović.

Ministar je istakao da je Rakovici potrebno što više takvih domaćih kompanija, pre svega jer je perspektiva te opštine sjajna s obzirom na to da je poslednjih godina u njoj realizovano više kapitalnih infrastrukturnih projekata.

"Danas sam razgovarao sa gradjanima Rakovice koja se zaista ubrzano razvija, naša najveća obaveza u narednom periodu je da deo nacionalnog investicionog programa bude uložen i u ovu opštinu, za završetak kanalizacione i vodovodne mreže i za objekte primarne zdavstvene zaštite. Ali ja mislim da je najveći potencijal Rakovice što se nalazi pored Ibarske magistrale, zato treba raditi na razvoju privredne zone i infrastrukture, kako bi još kompanija, poput Mak trade-a, ovde uspešno poslovalo i zapošljavalo što više ljudi", rekao je Mali.

Predsednicima opština poručio je da spremaju projekte kako bi "što pre sve opštine u Srbiji imale kvalitet života kakav zaslužuju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.