AAA

EKONOMIJA | 17.09.2019 20:35 > 17.09 20:35

U Ćupriji počela izgradnja fabrike turske kompanije Feka automotiv


U Industrijskoj zoni "Minel" u Ćupriji, na površini većoj od 7.000 kvadratnih metara, danas je počela izgradnja fabrike turske kompanije za proizvodnju delova za automobile "Feka automotiv".

Kako je rečeno prilikom potpisivanja Memoranduma o razumevanju, kojim je četiri hektara zemlje u industrijskoj zoni u Ćupriji dato turskoj korporaciji za izgradnju fabrike, u oktobru prošle godine, investicija je vredna 15 miliona evra, a za početak u fabrici će biti zaposleno 110 radnika.
Radove je obišao predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

"Postavili su stubove i očekivanja su da će oni vrlo brzo i da završe ovaj posao. Vlasnici planiraju da će to biti krajem ove, možda početkom sledeće godine. Za nas su to dobre vesti, a interesantno je da vlasnici Feke imaju ideju da iznajme i jedan lokal u centru grada gde bi pričali sa radnicima zainteresovanim za rad u njihovoj fabrici", rekao je Erić novinarima.

"Feka automotiv" je porodična firma koja 30 godina proizvodi delove i komponente za automobilsku industriju, pre svega svetlosnu signalizaciju, svetla za enterijere vozila, retrovizore, rezervoare za vodu.

Erić je najavio i da bi kineska kompanija "Eurofiber" uskoro trebalo da preuzme tursku "Tibet modu".

Tako će stotinak radnika "Tibet mode" dobiti novog vlasnika, a proizvodnja bi bila preusmerena sa trikotaže na čarape.

"'Eurofiber' je sa kineskom kompanijom, za koju se navodi da je treća kompanija za proizvodnju čarapa, napravio zajedničku firmu koja će preuzeti 'Tibet modu'. Mašine su kupljene i očekujem da za mesec do mesec i po dana krenu sa reorganizacijom", kazao je Erić.

Još jedna kineska fabrika započeće posao na prostoru bivše Grafičke industrije "Mladost". Reč je kineskoj fabrici koja proizvodi plastične granule.

I domaća trgovinska kompanija "Gomeks" iz Zrenjanina je u procesu izrade projektno tehničke dokumantacije za izgradnju distributivnog centra za centralnu Srbiju na 3,5 hektara u Industrijskoj zoni u Ćupriji.

Krajem maja ove godine potpisan je ugovor izmedju opštine Ćuprija i trgovinske kompanije "Gomeks" o kupovini 3,5 hektara gradjevinskog zemljišta za više od 24 miliona dinara.KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.