AAA

EKONOMIJA | 08.10.2019 17:30 > 08.10 17:35

Kompanija METRO obeležila Dan sopstvenog biznisa (VIDEO)


Trgovinska kompanija Metro keše end keri (Cash & Carry) Srbije danas je obeležila Dan sopstvenog biznisa, inicijativu posvećenu većoj vidljivosti i prepoznatljivosti malih i srednjih preduzetnika.

"Na taj način METRO želi da pruži podršku sopstvenom biznisu, koji je ključni element stabilnog i održivog razvoja društva", rekao je novinarima direktor kompanije Andre Rinensland (André Rinnensland).

On je istakao da se svakog dana mala i srednja preduzeća suočavaju sa brojnim preprekama poslovanju, ali da se 91 odsto njih izjašnjava da bi ponovo započeli sopstveni biznis.

"Naš cilj je da im pomognemo da opstanu na tržištu, da imaju održivo poslovanje, da zajedno rastu i da se razvijaju. Tako podržavamo i naše kupce i omogućavamo im da uživaju u različitim uslugama i servisima", kazao je Rinensland.

Prema istraživanju kompanije METRO, spovedenom u 10 zemalja i u kojem je učestvovalo 10.000 ljudi od kojih je 1.500 vlasnika malih firmi, 80 odsto ispitanih potrošača želelo bi da u njihovom okruženju postoji više samostalnih radnji, a 39 odsto smatra samostalno poslovanje važnim faktorom za razvoj lokalne ekonomije.

METRO preuzetnicima pruža podršku i kroz svoju besplatnu veb platformu gde mogu da prikažu svoje proizvode i usluge.


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.