AAA

EKONOMIJA | 11.10.2019 10:35 > 11.10 10:35

CarGo: Taksi dozvole nemaju svi koji voze taksi

Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić izjavio je danas da nemaju svi oni koji voze taksi dozvolu za tu delatnost već da veliki broj vozača vozi suprotno zakonu o prevozu putnika, i najavio akciju otkrivanja zloupotreba taksi udruženja.

"Veliki deo ljudi koji taksira zapravo nema nikakvu dozvolu, osim obične vozačke. U praksi, situacija izgleda tako što taksista sa taksi dozvolom otvori firmu i uposli druge ljude koji ni nemaju dozvolu da voze taksi", kazao je direktor CarGo, navedeno je u saopštenju.

On je naglasio da su u CarGo-u bili šokirani saznanjima, "koje su dobili od poštenih taksista koji ne žele da učestvuju u režiranom haosu na ulicama", i da zato, kako je dodao, "imaju još veću obavezu da o
ovim kriminalnim saznanjima obaveste javnost".

Guberinić je pozvao i ministarku saobraćaja, gradjevinarstva i infrastrukture Srbije Zoranu Mihajlović "da se izjasni o ovoj činjenici, jer i ona svojim izjavama učestvuje u dovodjenju javnosti u zabludu da CarGo radi suprotno zakonu, a to su zapravo vodje taksi kartela koje očigledno štiti".

Direktor CarGo je rekao da je "raskrinkavanje taksi kartela tek počelo", te da će nastaviti da iznose saznanja o zloupotrebama, jer će "na taj način pomoći nadležnima da preseku kriminalni gordijev čvor koji ucenjuje Srbiju".

"Došlo je vreme da Srbija i Beograd konačno saznaju decenijsku igru taksi kartela", kazao je Guberinić.

KOMENTARI

Broj komentara : 1

AKSA11/10/2019 11:14

Mi ovde imamo jednu kompaniju koja ne postuje zakon i obavlja taksi prevoz nelegalno, ali na divlje. Nema razlike izmedju te kompanije i divljih taksista.

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.