AAA

EKONOMIJA | 13.10.2019 15:35 > 14.10 16:27

MK grupa drugu godinu zaredom dovodi najbolje jedriličare u Portorož (VIDEO)

  • printscreen: MK Grupa
  • printscreen: MK Grupa

Hotel Kempinski Palace Portorož, u vlasništvu kompanije MK Grupa (MK Group), i ove godine je partner najveće svetske regate "Barkolana" koja okuplja najbolje jedriličare sveta. Ovim potezom, MK Grupa pokazuje da je strateški partner razvoja turizma u celom regionu. Više od 60 jedrilica iz čitave Evrope i oko 500 učesnika bili su deo tradicionalne reli regate "Go to Barcolana", a pobednicima su dodeljene vredne nagrade.

Kai Behrens, generalni direktor Hotela Kempinski Palace Portorož, izjavio je da je "Barkolana 51" jedna od najprestižnijih u svetu kada je reč o jedrenju i dodao da je ponosan što je taj hotel drugu godinu zaredom deo te prestižne manifestacije.
"Jedriličarska regata 'Go to Barcolana by Kempinski and MK Group' zaslužuje maksimalnu podršku jer doprinosi, ne samo promociji slovenačkog jedrenja i sporta, već i većoj posećenosti samog Portoroža, boljem imidžu ove destinacije, a simim tim i razvoju turizma Slovenije", rekao je Behrens.

Start regate "Go to Barcolana" iz Slovenije bio je ispred hotela Kempinski Palace u Portorožu, a ove godine zvaničan promoter regate bio je Vasilij Žbogar, jedan od najuspešnijih svetskih jedriličara, dobitnik većeg broja olimpijskih medalja.

"MK Grupa, kao jedna od vodećih hotelskih kompanija u regionu, aktivno doprinosi razvoju slovenačkog turizma čineći Portorož jednim od najprestižnijih turističkih letovališta u ovom delu Jadrana", izjavila je Jelena Baronik ispred MK Grupe i dodala da je strateško opredeljenje ove kompanije podrška lokalnim zajednicama i dogadjajima kako bi destinacije u okviru kojih posluju hoteli grupacije, postale prepoznatljivije i turistički atraktivnije.

Kako je istakla, upravo je to jedan od razloga što su MK Grupa i hotel Kempinski Palace Portorož i ove godine doveli jedriličarsku regatu "Go to Barcolana" u Portorož.

Baronik je potvrdila i startešku opredeljenost MK Grupe za razvoj aerodroma Portorož.

"Aerodrom je jedan od nosilaca razvoja, pre svega Portoroža kao turističke destinacije, ali i turizma na slovenačkoj i celokupnoj istarskoj obali. Imajući to u vidu planirano je proširenje piste, koje je neophodno za uspostavljanje novih avio-veza, odnosno još bolju povezanost ove destinacije. Proces je u toku, a MK Grupa sa svim vlasnicima aerodroma Portorož se nadaju pozitivnom odgovoru nadležnih institucija", istakla je ona.

Koliko je važna podrška MK Grupe, lokalnoj zajednici i samom Portorožu, objasnio je i direktor turističke organizacije Portorož Igor Novel.

"Hotel Kempinski Palace Portrož, u vlasništvu MK Grupa, član je turističke organizacije Portroža i aktivno saradjuje u razvojnim projektima destinacije. Podržavamo odluku MK Grupe da bude sponzor jedriličarske regate 'Go to Barcolana', jer je podrška jedriličarskom turizmu, kao delu razvoja sportskog i luksuznog turizma, jedna od glavnih tačaka naše strategije razvoja", rekao je Novel.

U vlasništvu MK Grupe je 14 hotela u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj i Crnoj Gori, aerodrom Portorož i golf teren u Savudriji, a kompanija ima saradnju sa renomiranim svetskim brendovima kao što su Kempinski i Sheraton.

Ceo video materijal možete preuzeti OVDE.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.