AAA

EKONOMIJA | 18.10.2019 17:40 > 18.10 17:40

Djordjević posetio Centar za smeštaj stranih maloletnih lica bez pratnje roditelja

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević prisustvovao je danas uručenju donacije nevladine organizacije "Border fri" Centru za smeštaj maloletnih lica bez pratnje roditelja ili staratelja u Beogradu, saopštilo je to Ministarstvo.

On je tom prilikom, kako se navodi, rekao da je "Border fri" tom donacijom ovu ustanovu učinio bogatijom i pomogao unapredjenju uslova života.

"Drago mi je što u našoj zemlji postoje društveno odgovorni ljudi i nevladine organizacija poput ove. Naša obaveza i dužnost je da uslovi gde borave deca, bez obzira čija su i odakle dolaze, budu na najvišem mogućem nivou", rekao je Djordjević.

Dodao je da će Vlada Srbije i resorno ministarstvo preduzimati sve mere kako bi se o deci brinuli na najbolji mogući način.

Djordjević je pozvao sve koji mogu da pomognu da to učine i istakao da je u razgovoru sa decom, video da su oni zadovoljni uslovima u kojima borave, kao i da su neki od njih zatražili azil.

Generalna direktorka organizacije "Border fri" Vanja Crnojević kazala je da ta organizacija u Srbiji radi od 2015. godine i da su veoma zadovoljni dosadašnjom saradnjom sa tim Ministarstvom.

"Drago nam je što možemo da pomognemo onima kojima je pomoć neophodna", rekla je Crnojević i pozvala sve one koji žele da se uključe u ove humanitarne akcije da to i učine.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.