AAA

EKONOMIJA | 22.10.2019 20:15 > 22.10 20:15

Vučić: Srbija ostvarila relativno dobre rezultate u ekonomiji, ali i dalje je siromašna zemlja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da Srbija poslednjih nekoliko godina ima relativno dobre rezultate u ekonomiji, ali da je i dalje siromašna zemlja.Vučić je na okruglom stolu "Saradnja kompanija sa lokalnom samoupravom ili Vladom" u Palati Srbije kazao da su javne finansije pod, kako je rekao, kontrolom, kao i da raste kreditoni rejting zemlje.

On je rekao da je javni dug pod kontrolom, ali da Srbija mora mnogo toga da popravi kao što je nedovoljno efikasno pravosudje, ubrzanje na sprovodjenju promena načina obrazovanja, kao i da treba unaprediti oblast vladavine prava u zemlji.
On je kazao da je Srbija prva pristupila dualnom obrazovanju u regionu i dodao da želi da u tom programu bude u budućnosti od 35.000 do 40.000 mladih.

"Naša infrastruktura je sve bolja", poručio je Vučić

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež kazao je da je Srbija otvorena za investicije.

"Ako je jedan region otvoren za investicije, to je bila srpska vlada, i to su pokazale brojke prošle godine", rekao je Čadež.

Dodao je da su srpska i nemačka ekonomija umrežene.

On je podsetio da nemačke kompanije zapošvaljaju oko 60.000 ljudi u Srbiji.

Nemački ministar privrede Peter Altmajer kazao je da Srbija ima rast i da, kako je on ocenio, postala privlačna za strane investicije.

On je rekao da je današnji sastanak sa predsednikom Srbije bio, kako je rekao, izvanredan i preneo pozdrave kancelarke Nemačke Angele Merkel Srbiji.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.