AAA

EKONOMIJA | 01.11.2019 18:40 > 01.11 18:40

Uz podršku EU industrijska zona u Priboju spremnija za investitore


U industrijskoj zoni u Priboju završena je rekonstrukcija postojeće i izgradnja nove vodovodne i hidrantske mreže što je dodatno unapredilo uslove za poslovanje i privlačenje novih investitora, saopštio je danas program EU PRO.

Radovi koje je finansijski podržala EU preko programa EU PRO sa 280.000 evra obezbedili su, kako je navedeno, stabilno snabdevanje vodom i protivpožarnu zaštitu u zoni u kojoj trenutno posluje deset kompanija.

"Uz podršku EU i Vlade Srbije mi aktivno radimo na unapredjenju ukupnog ekonomskog i investicionog potencijala Priboja i oživljavanju pribojske privrede sa ciljem da se poveća zaposlenost i životni standard stanovništa", rekao je Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj, koja je učestvovala u projektu sa više od 68.000 evra.

On je kazao da kompanije koje posluju u zoni zapošljavaju 500 radnika, a da je sve više investitora zainteresovano za zakup poslovnog prostora u Industrijskoj zoni.

Rvović je podsetio da je EU već podržala rekonstrukciju upravne zgrade u Industrijskom parku u Priboju.

"Kako su industrijske zone važan instrument poslovne infrastrukture i šansa za privlačenje stranih investicija, ali i razvoj i osnivanje malih i srednjih preduzeća, EU preko programa EU PRO podržava razvoj poslovne infrastrukture, pored Priboja, u još sedam industrijskih zona i to u Bojniku, Kragujevcu, Paraćinu, Smederevu, Svilajncu, Šapcu i Užicu", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da aktivnosti EU PRO, programa koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, EU podržava sa ukupno 25 miliona evra.

Program ima za cilj da doprinese povećanju konkurentnosti mikro i malih preduzeća, poboljšanju poslovnog okruženja i unapredjenju socijalne kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona: regionu Šumadije i zapadne Srbije i regionu južne i istočne Srbije.

Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.