AAA

EKONOMIJA | 02.11.2019 21:55 > 02.11 21:55

Radnici fabrike automobila vraćaju se na posao u utorak

Radnici fabrike "Fijat Krajsler Automobili Srbija" u Kragujevcu vraćaju se sa plaćenog odsustva na svoja radna mesta u utorak 5. novembra, a u sindikatu očekuju da ih tog dana poslovodstvo kompanije informiše o najavljenom spajanju automobilskih giganata.

Predsednik Samostalnog sindikata FCA u Kragujevcu Zoran Marković rekao je Beti da kada se dogadjaju tako "krupne stvari" u sindikatu očekuju obraćanje poslovodstva kompanije već prvog radnog dana posle plaćenog odsustva na koje su radnici poslati 18. oktobra.
Prema rečima Markovića, radnici očekuju informacije kako će najavljeno spajanje uticati na poslovanje kragujevačke fabrike i njene kapacitete.

On je rekao da je radnike obradovala vest iz medija o spajanju FCA sa drugim automobilskim gigantima.

"To je dobra vest, spajanje znači osvajanje šireg tržišta, a najavljeno je i da nema zatvaranja fabrika. Mi u Kragujevcu očekujemo veću uposlenost, bolje uslove rada i veće plate", rekao je Marković.

On je rekao da je jedini problem fabrike u Kragujevcu nedovoljna uposlenost i u poslednje vreme sve manji broj proizvedenih serija.

Fabrika u Kragujevcu nikada nije dostigla puni proizvodni kapacitet od 150.000 vozila, a najbliža tome bila je 2012. godine na početku proizvodnje modela "Fijat 500 L", sa 117.000 proizvedenih automobila.

Marković je da su danas radnici obavešteni da će proizvodnja u FCA ponovo početi 5. novembra što je dan kasnije u odnosu na ranije najave.

On navodi da je razlog za to nedostatak delova, najverovatnije zbog zastoja u transportu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.