AAA

EKONOMIJA | 18.11.2019 16:55 > 18.11 16:55

SSP: Ni posle 20 meseci nije počela izgradnja glavne autobuske stanice u Beogradu

Inicijativni odbor Stranke slobode i pravde (SSP) za Beograd saopštio je danas da 20 meseci od otvaranja radova na izgradnji nove autobuske stanice u glavnom gradu, ti radovi "praktično nisu ni započeti jer nije obezbedjeno finansiranje projekta".SSP je u saopštenju podsetio da je radove na izgradnji nove stanice februara 2018. godine otvorio tadašnji gradonačelnik Siniša Mali koji je tom prilikom najavio da će projekat biti završen za 18 meseci.

"Do danas, više od 20 meseci kasnije, radovi praktično nisu ni započeti jer nije obezbedjeno finansiranje projekta. Zato je Komercijalna banka pod pritiskom da obezbedi kredit za izgradnju nove autobuske stanice, i pored činjenice da BAS ne može da pribavi neophodne garancije za dobijanje kredita. U medjuvremenu, Beogradjani su i dalje bez glavne autobuske stanice", stoji u saopštenju.

U februaru 2018. godine, tadašnji gradonačelnik Siniša Mali izjavio je da će u roku od 18 meseci, na prostoru novobeogradskog Bloka 42, biti izgradjena "nova, moderna autobuska stanica".

"Ova stanica će biti jedinstvena u Evropi jer će obuhvatati medjugradski, medjumesni i turistički saobraćaj. Površina stanice će biti 13.000 kvadratnih metara, dok je vrednost radova oko 25 miliona evra. Grad Beograd ulaže zemljište, a preduzeće 'Beogradska autobuska stanica' novac", rekao je Mali.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.