AAA

EKONOMIJA | 06.12.2019 13:40 > 06.12 13:44

Vanredni inspekcijski nadzor nad Kontrolom leta Srbije i Crne Gore

Direktorat za civilno vazduhoplovstvo Srbije pokrenuo je vanredni inspekcijski nadzor rada Kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA), potvrdjeno je u Direktoratu za Radio Slobodna Evropa (RSE).

Vanredni inspekcijski nadzor je uveden nakon saopštenja Sindikata kontrole letenja u kome su izneli tvrdnje da "u dužem vremenskom periodu SMATSA ne poštuje standardne operativne procedure koje se odnose na stres kontrolora letenja, što može da ugrozi bezbednost tog vazdušnog prostora".

Kako je u pisanoj izjavi za RSE potvrdio Direktorat, vanredni inpekcijski nadzor SMATSA pokrenut je na tri lokacije Beograd, Niš, Kraljevo, sa ciljem utvrdjivanja usaglašenosti rada sa odredbama Pravilnika o radnom vremenu kontrolora letenja na operativnom radnom mestu.

SMATSA je ranije reagovala na tvrdnje sindikata kontrole letenja i saopštila da se "vazdušni saobraćaj u njihovoj nadležnosti odvija bezbedno i neometano, u skladu sa Zakonom o vazdušnom saobraćaju i medjunarodnim standardima".
Upućen je poziv sindikatima da obrazuju odbor za pregovore koji čine predstavnici reprezentativnih sindikata i početak pregovora zakazan je za 12. decembar.

Za RSE je u sindikatu kontrole letenja potvrdjeno da će se odazvati tom pozivu na razgovore.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.