AAA

EKONOMIJA | 08.12.2019 14:00 > 08.12 14:56

Obnovljene zgrade 11 železničkih stanica na 'Barskoj pruzi' kroz Srbiju

"Infrastrukture Železnice Srbije" su danas saopštile da je završena rekonstrukcija 11 železničkih stanica na "Barskoj pruzi", izmedju Resnika kod Beograda i Valjeva.

Popravljene su fasade i krovovi staničnih zgrada, promenjena je stolarija, uredjene su prostorije, stanični platoi i zelenilo, popravljene su ili zamenjene instalacije, postavljena stanična oprema i uklonjeni su ruinirani objekti, nabraja se u saopštenju.

Taj posao je obavljen uz saradnju društveno-odgovornih kompanija koje su besplatnim radom podržale uredjenje železničkih stanica.

Kompanija "Raj Švelen" je rekonstruisala stanicu Bela Reka, "AŽD" Barajevo, "Progres" stanice Stepojevac i Lajkovac, "Sloga" Vreoce i Lazarevac, "Signaling stanicu" Veliki Borak, kompanija "Milenijum" stajalište Barajevo Centar i stanicu Slovac, Institut "Mihajlo Pupin" stanicu Divci, a "Galeb" stanicu Valjevo.

Uredjenje železničkih stanica je počelo 2018. godine na modernizovanim prugama i najznačajnijim železničkim pravcima. Samo ove i prošle godine ukupno će se rekonstruisati više od 100 staničnih objekata što košta 300 miliona dinara.

Pruga Beograd-Valjevo je modernizovana 2017. godine što je plaćeno iz ruskog kredita. Tom prugom vozovi sada idu brzinom do 100 kilometara na sat.

"Infrastrukture Železnice Srbije" su istakle da je rekonstrukcija železničkih stanica počela na inicijativu resorne ministarke, Zorane Mihajlović.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.