AAA

EKONOMIJA | 16.01.2020 17:30 > 16.01 18:29

Djordjević potpisao kolektivni ugovor izmedju NSZ i njenog sindikata (VIDEO)


Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević potpisao je danas kolektivni ugovor sa direktorom Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Zoranom Martinovićem i predstavnicom Jedinstvene organizacije sindikata NSZ Gabrijelom Ivanović, kojim će se urediti prava, obaveze i odgovornosti iz radnog odnosa u NSZ, kao i medjusobni odnosi učesnika.

Djordjević je istakao da je "ugovor već važio, a da je njegovo produžavanje u interesu svih radnika".

"Mi kao Ministarstvo smo uvek prisutni kada je u pitanju pregovaranje i gledamo da se to kreće u realnim okvirima i mogućnostima koje mogu i država i poslodavac da pruže radnicima. Tu smo da se pregovaranje uvek završi u interesu i jedne i druge strane", rekao je ministar.

Martinović je kazao da "ukoliko bismo primenjivali samo Zakon o radu, bez kolektivnog ugovora da bi tada prava zaposlenih bila znatno sužena, kao i da će ugovor važiti do 2023. godine".

"Jedinstvena organizacija sindikata u NSZ je jedini reprezentativni sindikat, gde su više od polovine zaposlenih članovi u njemu. Ovo jeste akt koji izražava volju većine zaposlenih u NSZ", rekao je Martinović.

Prema njegovim rečima "još uvek postoji ograničenje u zapošljavanju u javnom sektoru, ali da postoji mogućnost, da se, uz saglasnost vladine komisije, upražnjena mesta popune".
CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.