AAA

EKONOMIJA | 22.01.2020 14:10 > 22.01 14:48

Hemofarm donirao 20 medicinskih kreveta Urgentnom centru u Beogradu


Kompanija Hemofarm uručila je danas, treću godinu za redom, Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije 20 medicinskih kreveta sa pratećom opremom i antidekubitalnim dušecima, čija je vrednost 5,6 miliona dinara i obećala da će ponoviti donaciju i sledeće godine.

"Možete da računate na istu donaciju i sledeće godine, a ohrabrićemo i druge kompanije da pomognu jer ako svako da malo to na kraju bude mnogo", rekao je generalni direktror Hemofarma Ronald Zeliger, prilikom posete Urgentnom centru.

Dodao je da Hemofarm "uručenjem medicinskih kreveta direktno utiče na kvalitet nege koju pacijenti dobijaju u bolnici i pomažu rad najhumanije profesije".

"Lekari i medicinsko osoblje na urgentnom prijemu imaju ogromnu odgovornost jer iz sata u sat spasavaju ljudske živorte, a mi smo srećni kada vam naša pomoć olakšava rad", rekao je Zeliger.

Istakao je da Hemofarm redovno pomaže klinike i domove zdravlja, a za šest decenija koliko postoji gotovo da nema bolnice u Srbiji kojoj nije pomogao, samo prošle godine vrednost donacija u opremi i lekovima iznosila je 20 miliona dinara.

Direktor Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije Marko Ercegovac rekao je da je Hemofarm pokazao da je "društveno odgovorna kompanija i pravi partner jer se zalaže za poboljšanje nivoa nege pacijenata".

"Naša ustanova dnevno pregleda od 600 do 800 pacijenata, na lečenju ostane više od 60, a kreveti će pomoći da se u poboljša nega pacijenata i olakša rad zdravstvenih radnika", rekao je Ercegovac.

Najkritičniji pacijenti iz cele Srbije, kako je rekao, zbrinjavaju se u Urgentnom centru i većina zahteva intezivnu negu i zato je važno da im se obezbede dobri uslovi lečenja.

Ercegovac je u znak zahvalnosti poklonio Hemofarmu statuu Bogorodice, rad akademske vajarke Katarine Tripković koju je uručio Zeligeru.
CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.