AAA

EKONOMIJA | 23.01.2020 10:40 > 23.01 10:40

CarGo: Do 2023. u voznom parku samo hibridi i električni automobili

Cilj Udruženja gradjana CarGo je da do 2023. godine svoje članove prevozi samo hibridim i električnim automobilima, zbog čega trenutno pregovora sa kompanijom koja je lider u proizvodnji elektro-punjača u jugoistočnoj Evropi, rekao je predsednik tog udruženja Aleksandar Vučić.


"Naš cilj je da Srbija i Beograd postanu zdravije i zelenije mesto za život. CarGo flota trenutno ima 50 hibridnih i 17 električnih automobila, ali je naš cilj da 2023. godine cela CarGo flota bude sastavljena isključivo od električnih automobila i hibrida", rekao je Vučić za portal b92.net.
Na pitanje šta ih je podstaklo da nabave električne automobile iako ne postoje subvencije, Vučić je naveo da "CarGo želi da menja sliku Beograda i Srbije i da je zato osnovana i Biznis klasa koju trenutno čini 100 luksuznih automobila, medju kojima su i potpuno električni Jaguari I-Pace".
 
Vučić je dodao da CarGo svojim primerom pokušava da utiče na društvenu svest, ali i da podrži ekspanziju mreže stanica za punjenje električnih automobila.
 
"Mreža punjača za električne automobile u Srbiji i dalje nije dovoljno razvijena. Zbog toga smo u pregovorima sa jednom kompanijom koja je lider na polju elektro punjača u jugoistočnoj Evropi", rekao je Vučić.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.