AAA

EKONOMIJA | 04.02.2020 16:15 > 04.02 16:15

Mali: 'Telekom Srbija' treba da se bori za profit, vlasnici N1 ne mogu da vide njegove ugovore

Ministar finansija Srbije Siniša Mali je danas rekao da državni "Telekom Srbija" treba da se "bori za profit", te je "nedopustivo" da mu drugi vide ugovore.


Na pitanje novinara Televizije N1 o tome da li Ministarstvo finansija kontroliše kako državno preduzeće Telekom Srbija troši novac gradjana "jer je Državna revizorska institucija konstatovala da troškovi nisu dokumentovani", ministar je uzvratio kontrapitanjem da li postoje indicije da se novac ne troši zakonito.

"Ne znam da li je DRI bio u 'Telekomu', ako je bio izveštaj je javan i postoje organi koji treba da reaguju", rekao je Mali i upitao novinara zašto bi Ministarstvo kontrolisalo rad "Telekoma".

Posle poduže prepirke s novinarom, Mali je rekao da mu pitanje nije jasno i da on može da nastavi svadju pred kamerama, a novinara N1 je upitao da li ima konkretne primedbe ili samo tvrdi da je "nešto uradjeno što je suprotno interesima njihovog gazde Djilasa i Šolaka".

Ministar je dodao da bi vlasnici Televizije N1 želeli da vide poslovne ugovore "Telekoma" sa drugim kompanijama, ali da je to "nedopustivo".

" 'Telekom' treba da se bori za profit i od toga treba da imaju korist gradjani", završio je raspravu Mali.

Programe "Junajted medija", medju kojima je i TV N1, kablovski operatori "Telekoma" ne emituju od 17. januara jer ne mogu da se dogovore o ceni te usluge.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.