AAA

EKONOMIJA | 05.02.2020 21:30 > 05.02 21:30

Čadež: Do Samita u Zagrebu niz predloga i rešenja za lakše poslovanje u regionu (VIDEO)


Predsednik Privredne komore Srbije i Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana Marko Čadeš rekao je danas u Briselu da će Komorski investicioni forum zapadnobalkanske šestorke do Samita o Zapadnom Balkanu u Zagrebu pripremiti niz konkretnih predloga i rešenja koji će privrednicima olakšati i pojeftiniti poslovanje unutar regiona.

On je, nakon sastanka sa generalnim direktorom Direktorata Evropske komisije za susedsku politiku i pridruživanje Kristijanom Danijelsonom, rekao da će ti predlozi i rešenja ubrzati regionalne i ekonomske integracije sa Evropskom unijom, saopštila je Privredna komora Srbije.

"Došli smo u Evropsku komisiju sa sasvim konkretnim temama, razgovarali o konkretnim pitanjima i problemima privrednika i naišli na veoma dobre reakcije i spremnost da zajednički na tome radimo", ocenio je Čadež.

Rekao je da svi predlozi biti bazirani na najkonkretnijim pitanjima koja se tiču privrede i kompanija pojedinačno.

On je dodao da poslovna zajednica ne razmišlja o metodologijama i poglavljima, već da je interesuje kako će njena roba lakše moći da uđe u EU i brže predje granične prelaze, kako da je proizvodnja i izvoz manje koštaju, hoće li procedure biti jednostavnije i da li će inženjeri moći da odu u neku zemlju, da montiraju opremu i da je održavaju.

"Krajnji cilj nam je da sve to naše proizvodjače ubuduće ne košta više nego manje do sada i da im omogućimo da budu što konkurentniji u svim sektorima poslovanja", zaključio je Čadež, navodi se u saopštenju.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.