AAA

EKONOMIJA | 21.02.2020 13:00 > 21.02 13:58

Paraćin predstavio bogatu turističku ponudu na Sajmu turizma u Beogradu (VIDEO)


Turistička ponuda Paraćina zasniva se na izletištima, srednjevekovnim manastirima, ali i bogatoj gastronomiji, naveo je direktor Turističe organizacije Paraćin Aljoša Gligorijević predstavljajući taj grad na 42. Medjunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

"Od izletišta bih pomenuo Grzu koja je spomenik prirode, koja je pod zaštitom države i predstavlja jedinstveno područje naše opštine zbog brojnih zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta. U proteklim godinama smo značajno ulagali u tu oblast, tako da je sve ogradjeno i uradjeni su kilometri pešačkih staza", objasnio je Gligorijević.

On je dodao da je pored Grze za turiste zanimljiv i Sisavac, gde je pre par godina pronadjena termalna voda koja je na konstantnih 36 stepeni Celzujusa, a čitav kraj raspolaže brojnim ugostiteljskim objektima, dok je trenutno u izgradnji prvi u potpunosti ekološki hotel u Srbiji, a imaće pet zvezdica.

"Na našoj opštini nalaze se i brojni srednjevekovni manastiri poput manastira Svetog Sisoja i Svete Petke koji datiraju iz 14. veka i pripadaju Moravskom stilu arhitekture. Tu je i manastir Pokrova presvete Bogorodice koji se nalazi u selu Lešju, koji je izgradjen u ruskom stilu", istakao je Gligorijević.

Posetioci opštine Paraćin mogu da uživaju i u bogatoj gastronomskoj ponudi koja se zasniva na pastrmki sa Grze, "Vasinoj torti" i "paraćinskom ćevapu".

Gligorijević je kazao i da opština na Sajmu turizma promoviše manifestaciju "Salon vina", koja će se održati u hotelu "Petrus" 7. marta, koja je veoma značajna za grad zato što će tog dana Paraćin okupiti više od 70 vinarija iz čitave Srbiji, ali i zemalja regiona, sa više od 500 različitih uzoraka vina.

"Na našem štandu možete dobiti informacije o smeštajnim kapacitetima, hotelima, ugostiteljskim objektima, ali i o zavičajnom muzeju koji ima zanimljivu stalnu postavku", naveo je Gligorijević.

Prema njegovim rečima svake godine broj posetilaca u Paraćinu raste i taj trend se beleži od 2016. godine, tako da je rast oko 30 odsto svake godine.

Dodao je da 2019. godini u Paraćinu zabeleženo oko 20.000 noćenja turista.
CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.