AAA

EKONOMIJA | 09.03.2020 13:25 > 09.03 13:34

Koka Kola i PKS potpisali sporazum o podršci ženskom preduzetništvu (VIDEO)

Kompanija Koka Kola (Cola-Cola) i Privredna komora Srbije (PKS) potpisale su danas sporazum o saradnji u novom programu podrške ženama, pod nazivom "Budimo = (jednaki)".

U kampanji "Budimo =" kompanija Koka Kola pruža podršku sektoru ženskog preduzetništva PKS, kroz donaciju sredstava za programe edukacije i profesionalnog osnaživanja žena.

Direktorka Sektora preduzetništva PKS Branislava Simanić rekla je da je Vlada Srbije u jedan od fokusa svoje politike postavila razvoj i unapredjenje preduzetništva sa posebnim akcentom na žensko preduzetništvo.

"U okviru Sektora preduzetništva osnovali smo Sekciju za žensko preduzetništvo, sa ciljem osnaživanja žena preduzetnica u Srbiji, promocije i razvoja tog vida preduzetništva", rekla je Simanić.

Ona je istakla i da je pokrenut projekat podrške Sigurnoj kući i ekonomskog osnaživanja žena iz sigurnih kuća u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i ministrom Nebojšom Stefanovićem, podsetivši da je podrška kompanija veoma važna kao podsticaj za unapredjenje položaja preduzetnica.

Direktorka komunikacija i javnih poslova kompanije Koka Kola Jelena Trninić navela je da se ta kompanija zalaže za dodatno ekonomsko osnaživanje žena.

"U Koka Kola sistemu veliki broj žena se nalazi na ključnim i vodećim pozicijama i upravljaju raznim oblastima poslovanja, a mnoge su upravo iz Srbije i regiona. Srbija je aktivno uključena u programe za bolju ekonomsku poziciju žena širom sveta", kazala je Trninić.

Programi edukacije podrazumevaju radionice koje imaju za cilj da unaprede žensko preduzetništvo, podstaknu medjusobno umrežavanje, kao i promociju korišćenja savremenih digitalnih alata u poslovanju.

Ceo video materijal možete preuzeti OVDE.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.