AAA

EKONOMIJA | 19.03.2020 16:00 > 19.03 16:00

Ministarstvo privrede Srbije pozvalo kompanije da dostave zahteve za rad u vreme zabrane kretanja

Ministarstvo privrede Srbije pozvalo je danas firme koji imaju potrebu za angažovanjem zaposlenih tokom zabrane kretanja od 20.00 do 05.00 sati, da popune tabelu i dostave je Ministarstvu na vanrednostanje@privreda.gov.rs.


Zahtev se podnosi na obrascu koji je propisalo Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), elektronskim putem, a kompanije mogu preuzeti tabelu na sajtu Ministarstva privrede i Privredne komore Srbije (PKS).

Javna preduzeća i privredna društva koja obavljaju delatnost od opšteg interesa, a osnivač im je Republika Srbija, zahtev podnose preko Ministarstva privrede na javna.preduzeca@privreda.gov.rs.

Oni čiji je osnivač lokalna samouprava, zahtev podnose preko Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu na lokalna.samouprava@mduls.gov.rs.

Ministarstvo privrede će zahteve upućivati MUP-u koji će davati saglasnost, a poslodavac je dužan da svakom zaposlenom na spisku izda radni nalog za svaki pojedinačni izlazak od 20,00 do 05.00 časova.

Ministarstvo privrede je upozorilo da su svi zakonski zastupnici i preduzetnici lično, materijalno i krivično odgovorni za tačnost dostavljenih spiskova.

Pripadnici MUP-a će proveravati i legitimisati zaposlene sa spiska.

Oni za koje se utvrdi da nisu stvarno zaposleni u privrednom subjektu i da nisu na radnom zadatku, odnosno da nemaju odgovarajući radni nalog, biće kažnjeni.

Zastupnici i preduzetnici se obavezuju da zaposlenima koji su od nadležnog organa dobili saglasnost za kretanje, izdaju radni nalog ili drugi odgovarajući dokument na osnovu kojeg će se utvrditi datum rada i priroda posla, kako bi se moguće nejasnoće i nesporazumi izbegli ili unapred otklonili.

Vlada Srbije je u cilju suzbijanja širenja novog korona virusa zabranila kretanja svih gradjana napolju svake noći, od 20.00 do 05.00 sati.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.