AAA

EKONOMIJA | 07.04.2020 07:40 > 07.04 07:40

Radnici Jure u Rači i jutros ne žele da udju u halu i nastave rad

Radnici prve smene "Jure" u Rači okupili su se jutros u krugu te fabrike ali ne žele da udju u halu i traže da se reši pitanje rada u uslovima vanrednog stanja zbog opasnosti od širenja korona virusa.

Radnici Jure u Rači su zabrinuti zbog toga što su im radna mesta na maloj udaljenosti u hali, a ističu i činjenicu da zaposlenih ima i iz nekoliko opština u kojima su registrovani slučajevi kovida-19.

Predsednik sindikata "Nezavisnost" u toj fabrici Saša Marković rekao je Beti da se u fabrici okupilo od 300 do 400 radnika.

Rekao je da je jutros u fabriku došao komandant kriznog štaba Nenad Savkovoć koji će učestvovati u razgovoru sa predstavnicima kompanije u Rači koji se očekuje oko 7.30.

Zaposleni u Juri su i juče pre podne odbili da udju u fabriku i nastave sa redovnom proizvodnjom posle isteka plaćenog odsustva zbog korona virusa od 26. marta,  a poslovodstvo je odlučilo da "do daljeg" ostanu kod kuće.

Zvaničnici opštine, ali i mediji obavešteni su juče pre podne u fabrici "Jura" da se neće raditi do kraja ove sedmice i da će u fabrici biti organizovan minimum proizvodnje uz poštovanje svih naloženih mera prevencije zaraze korona virusom.

Medjutim, tokom popodneva je došlo do "obrta" te su radnici pozivani da danas dodju na posao i nastave sa redovnom proizvodnjom u tri smene.

Prema nezvanični saznanjima Bete takva odluka je stigla iz centrale kompanije Jura.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.