AAA

EKONOMIJA | 07.05.2020 10:05 > 07.05 11:38

Mali: Od ponedeljka kampanja da se objasni gradjanima kako da se prijave za 100 evra

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će se od ponedeljka, 11. maja, krenuti sa "malom kampanjom" da se gradjani upoznaju na koji način mogu da se prijave za 100 evra koje je država obećala da će im dati.

"To je vrlo prosto, jedan minut da ubacite dva, tri podatka koji su potpuno zaštićeni. Imate jedan mali kvadratić gde kaže, svako ko želi, slažem se da dam ove podatke da bi se iskoristilo za uplatu 100 evra", rekao je danas Mali za televiziju "Pink".

On je dodao da se "nakon toga, taj registar podataka briše" jer je to "privremeni registar a ne nešto što će da ostane ne znam koliko godina, nego je privremeni, ako bude nekih primedbi, žalbi".

"To sve kada se završi mi ćemo taj registar ukinuti, obrisati tako da ga više neće biti. Naš cilj je da svako ko želi dobije tih 100 evra", rekao je Mali.

On je naveo da će od 15. maja krenuti prijavljivanje gradjana na portal Trezora ili preko kol centra kako bi se dobilo 100 evra.

"Ne samo da ovim država pokazuje koliko je jaka već je to doza optimizma koji dajete narodu", rekao je Mali.  

On je potvrdio, kako je i najavljeno, da će se danas isplatiti prvi od tri minimalca za više od milion zaposlenih, kao pomoć najugroženijima u privedi i da je sledeća isplata za mesec dana.

Trezor jutros od šest časova isplaćuje minimalce za 1,05 miliona zaposlenih

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je da je Uprava trezora jutros u šest časova počela isplatu minimalne zarade za 1,05 miliona zaposlenih u preduzećima koja su se prijavila za državnu pomoć za ublažavanje ekonomskih posledica pandemije.

"U istoriji se nije desilo da je država Srbija pomogla na ovaj način privrednicima. Ta pomoć sa tri minimalne zarade po zaposlenom u privatnom sektoru, od oko 750 evra, je izdvajanje države od 32 milijarde dinara", rekao je Mali i dodao da bi uplata trebalo da bude završena najkasnije sutra.

Ministar je ponovio da su se za tu pomoć prijavile 232.000 preduzeća, tražeći i odlaganje poreza i doprinosa, za šta je izdvojeno 29,5 milijardi dinara, a i odlaganje poreza na dobit za šta država izdvaja 3,3 milijarde dinara.

Mali je najavio da će danas Vlada odobriti Program pomoći slobodnim umetnicima, koji će dobiti po tri minimalne zarade, za šta će biti dato 200 miliona dinara, saopštilo je Ministarstvo finansija Srbije.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.