AAA

EKONOMIJA | 11.05.2020 14:50 > 11.05 15:12

Ljajić: Od srede prijave za vaučere za odmor u Srbiji (VIDEO)

Promotivna kampanja kojoj će domaćem gostu biti predstavljeni turistički potencijali Srbije počela je na Zemunskoj milenijumskoj kuli "Gardoš", a ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je najavio da će od srede, 13. maja početi podela vaučera za subvencionisanje odmora u Srbiji.
Biće podeljeno 400.000 novih vaučera u vrednosti 5.000 dinara, koje će moći da dobiju penzioneri, studenti i zaposleni čija zarada nije veća od 70.000 dinara.

Ljajić je na predstavljanju kampanje Turističke organizacije Srbije (TOS) "Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju" rekao da je novina da će vaučeri moći da se koriste i za odmor u Beogradu i Novom Sadu.

On je pozvao ugostitelje i hotelijere da se prijave da ugoste turiste koji imaju vaučere, a gradjane Srbije da ceo ili deo odmora, ili jedan vikend provedu na nekoj od destinacija u svojoj zemlji.

Podsetio je da je u ovoj godini već podeljeno 160.000 vaučera koje prihvata 1.500 ugostitelja i hotelijera.

Studenti neće moći da koriste vaučere u mestu prebivališta i mestu gde studiraju, kako bi se, po rečima Ljajića, sprečile zloupotrebe i podstakli studenti da putuju po Srbiji.

"Novi vaučeri će značajno produžiti turističku sezonu, koja neće trajati dva-tri letnja meseca, već do kraja godine", rekao je Ljajić.

Na taj način će se, kako je ocenio, bar delimično smanjiti šteta za domaći turizam usled manjeg broja medjunarodnih putovanja, što je posledica epidemije korona virusa.

Domaći gosti, po oceni ministra, postaju glavni aduti za turizam u Srbiji ove godine, a i sve druge zemlje su se okrenule domaćim turistima.

"Ovo je dobra prilika da se Srbija u pravom svetlu predstavi domaćem gostu i nadam se da ćemo na najbolji mogući način pokazati šta Srbija u turističkom smislu poseduje", rekao je Ljajić.

Direktorka TOS-a Marija Labović rekla je da se kampanjom skreće pažnja ne samo na one destinacije koje inače privlače veliki broj turista, poput planina i banja, već i na one manje posećene.

Ona je pozvala gradjane da posećuju gradove u Srbiji koji turiste mogu da privuku kulturno-istorijskim nasledjem, muzejima i prirodnim lepotama.

Turisti, kako je ukazala, zbog epidemiološke situacije treba da budu odgovorni i da vode računa o sebi i drugima.

Gradski sekretar za privredu Milinko Veličković je istakao da je turizam najviše pogodjen epidemijom korona virusa, ali da su turistički potencijali očuvani.

Dodao je da se proteklih nekoliko godina dosta radilo na uredjenju Beograda, šetačkih zona, izletišta i drugih turističkih sadržaja.CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.