AAA

EKONOMIJA | 28.05.2020 12:20 > 28.05 12:37

Sud presudio da CarGo posluje po zakonima Srbije (VIDEO)


Prekršajni sud u Beogradu doneo je prvu oslabadjajuću presudu koja potvrdjuje da CarGo posluje u skladu sa zakonima Srbije i da nije taksi prevoz, saopštili su danas predstavnici te kompanije.

Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić rekao je na konferenciji za novinare da je sud potvrdio da članovi udruženja CarGo ne obavljaju nelegalnu taksi delatnost, utvrdivši tri ključne razlike izmedju taksija i CarGo.

"Ova presuda nam vraća veru u pravodudni sistem i pravdu i nadamo se da je ovo uvod u zaustavljanje daljeg progona kompanije CarGo Technologies, Udruženja i njegovih članova", naveo je Guberinić.

Prema njegovim rečima, Prekršajni sud naveo je da je taksi javni prevoz dostupan svim gradjanima, a CarGo privatna usluga dostupna isključivo članovima Udruženja CarGo.

"Pored ove razlike sud je prepoznao i razliku u naplati, gde u taksiju gradjani plaćaju vozaču, a u CarGo se ne naplaćaju prevoz, već naknada za korišćenje softvera. Takodje, taksi za naplatu koristi taksimetar a CarGo aplikaciju", objasnio je Guberinić.

On je kazao i da se nada da će sudije i u ostalim predmetima, koji imaju isto činjenično stanje doneti oslobadjajuće presude.

Predsednik udruženja gradjana CarGo Aleksandar Vučić rekao je da je ova presuda prepoznala moderan i inovativan način povezivanja ljudi.

"Ovo je istorijski dan za više od 800.000 članova CarGo udruženja, za više od 4.000 pružalaca usluga, ali i za sve gradjane, jer je doneta pravedna presuda", istakao je Vučić.

On je dodao da je oslobadjajućoj presudi konstatovano i da je inspektor drumskog saobraćaja grubo prekršio Zakon o inspekcijskom nalogu, kao i da se nije odazvao prvom pozivu na saslušanje.

Oslobadjajuća presuda doneta je u postupku koji se vodi od maja 2019. godine po prijavi saobraćajnog inspektora za nelegalno bavljenje taksi prevozom.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.