AAA

EKONOMIJA | 31.05.2020 22:15 > 31.05 22:15

Vučić: Isplata korona minimalca pre vremena, sutra svi preostali dobijaju 100 evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da će 4. juna, šest dana pre najavljenog roka, preduzetnici, mikro, mala i srednja preduzeća dobiti minimalnu zaradu za zaposlene, koja se isplaćuje u sklopu mera podrške usled pandemije korona virusa.

On je gostujući na TV Pink naveo i da će u okviru mera podrške sutra dobiti po 100 evra 1,35 miliona punoletnih gradjana koji do sada nisu primi tu pomoć.
Vučić je ponovio da bi bez krize koju je izazvao korona virus Srbija imala najveći rast u Evropi, s obzirom da je domaća privreda ima "najbolje rasporedjene sfere i sektore".

"Iako će Hrvatska po životnom standardu biti i u budućnosti ispred Srbije, mi ćemo ih po platama stići za šest ili sedam godina", ocenio je Vučić.

Komentarišući odnose Beograda i Prištine, Vučić je rekao da bez rešavanja kosovskog pitanja Srbija neće postati članica Evropske unije, ali da će Srbija ostati na evropskom putu.

Dodao je da će rešavanje tog pitanja u sve većem obimu zavisiti od spoljnopolitičkog sukoba EU i Sjedinjenih Američkih Država oko Kosova.

"Da li sam veliki optimista da će se doći do (brzog) rešenja nisam, ali ćemo učestvovati u pregovorima", kazao je Vučić.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.