AAA

EKONOMIJA | 01.06.2020 12:35 > 01.06 13:04

Hemofarm obeleževe 60 godina rada i najavljuje rekordnu proizvodnju


Farmaceutska kompanija Hemofarm danas obeležava 60 godina rada,a posluje u 36 zemalja na tri kontinenta i zapošljava 3.500 ljudi, i očekuje da bi ovu godinu trebalo da završi s proizvodnjom rekordnih sedam milijardi tableta, kapsula i drugih formi lekova.

"Samo tokom poslednjih 10 godina, Hemofarm je duplirao svoj obim proizvodnje u pakovanjima, a tri puta uvećao u broju tableta", navedeno je u saopštenju.

Primera radi, navodi Hemofarm, 2010. godine u njegovim pogonima nastalo je 150 miliona pakovanja odnosno 2,3 milijarde tableta i drugih formi lekova i 916 različitih proizvoda. Ovu godinu kompanija će završiti sa više od 300 miliona pakovanja, sedam milijardi tableta i drugih formi i više od 3.000 različitih proizvoda.

Hemofarm podseće da je prošlu godinu završio sa trostrukim rekordom: po obimu proizvodnje (5,7 milijardi tableta i drugih formi lekova), po veličini proizvodnog portfolija i po prodaji.

"Naš uspeh nastao je iz spoja domaće pameti i najmodernije nemačke tehnologije što je rezultiralo lekovima koji su svetskog kvaliteta. Isti lek koji piju Srbi, piju i Nemci i Rusi. Pacijenti i zdravlje gradjana naš su prioritet i iz tog razloga smo razvili najširu paletu lekova na ovim prostorima, a prevenciju bolesti stavili u fokus naših aktivnosti", kazao je povodom jubileja generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger.

Dodao je da se značaj kompanije ogleda u tome što ona doprinosi boljem zdravlju gradjana, ali i ekonomskom zdravlju zemlje.

Istaknuto je da Hemofarm nije samo lider u Srbiji, već i u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, a Hemofarm Banjaluka i Hemomont u Podgorici prošle godine su ostvarili i najveću proizvodnju od svog osnivanja.

"Od 2003, kada je otvorena fabrika čvrstih formi u Banjaluci, Hemofarm je za vrlo kratko vreme prešao put do lidera na tržištu lekova u BiH. Takodje, uspostavili smo jedinstven sistem kvaliteta na proizvodnim lokacijama Hemofarma u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, što je potvrda razmene znanja i dobrih praksi", istakao je generalni direktor Hemofarma.

Od 2006. godine Hemofarm je deo Štada grupe, jedne od vodećih farmaceutskih kompanija u Evropi, koja je od tada do danas u modernizaciju pogona, opremu i nova postrojenja investirala više od 300 miliona evra.

Uz uspešno poslovanje, kako je navedeno, važna odlika Hemofarma u prethodnih 60 godina bilo je kontinuirano pomaganje zajednici u kojoj je posluje.

Kompanija svake godine bolnicama poklanja medicinsku opremu i lekove, a finansijski ili kroz stručnu podršku pomaže obrazovne i organizacije kulture, kao i druge.

Svoju pomoć drugima daje i kroz Hemofarm fondaciju koja je do sada poklonila pomoć i realizovala aktivnosti u vrednosti 13 miliona evra.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.