AAA

EKONOMIJA | 10.06.2020 17:50 > 10.06 18:14

U Srbiji otvoreno 112 od 380 hotela, rezervisano svega osam odsto kapaciteta

U Srbiji je otvoreno samo 112 od ukupno 380 hotela, a popunjenost smeštaja je usled pandemije svega 10,79 odsto, saopštilo je danas Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije (HORES).

U Beogradu su od 110 hotela otvorena svega 42, čija je popunjenost 9,54 odsto.

Za period jun-septembar, na osnovu potvrdjenih rezervacija, a uz mogućnost otkazivanja, rezervisano je svega oko osam odsto smeštajnog kapaciteta svih hotela u Srbiji. HORES je pozvao gradjane da ove godine godišnje odmore provedu u Srbiji i koriste turističke vaučere koje je omogućila Vlada Srbije, kako bi pomogli oporavak hotelsko-ugostiteljske privrede.

"Zbog posledica zdravstvene krize s KOVID–19, vanrednog stanja i ograničenja normalnog rada, mnogobrojni hoteli i restorani skoro tri meseca nisu radili, a manji broj koji je radio, gotovo nije imao prometa", navodi HORES u saopštenju.

Udruženje ističe da ankete medju stranim gostima pokazuju da su bili zadovoljni boravkom u hotelima u Srbiji koja "ima potencijal da bude odlična turistička destinacija". Tako je 85 odsto ankteriranih stranih turista reklo da bi prijateljima preporučilo posetu Srbiji.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.