AAA

EKONOMIJA | 14.06.2020 12:45 > 14.06 12:50

Zorana Mihajlović pustila u saobraćaj most kod Ostružnice

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović prisustvovala je danas puštanju u saobraćaj novog mosta preko reke Save kod Ostružnice na obilaznici oko Beograda.

Zajedno sa njom bili su Dubravka Negre, direktorka Evropske investicione banke (EIB) za Zapadni Balkan i Zoran Drobnjak, direktor Puteva Srbije, saopšteno je iz njenog Ministarstva.

"Ponosna sam na još jedan od mostova koje smo izgradili. Nije bilo lako, jer smo u reci zatekli tone i tone čelika koje su nam ostavile zemlje koje su nas bombardovale. Zato smo primenili potpuno novu tehnologiju izgradnje i na tome hvala svim inženjerima i radnicima. Pokazali smo da smo hrabri i nepokolebljivi i da uvek završimo ono što obećamo. I posle svih kilometara koje smo izgradili u Srbiji zaista više ništa nije tako daleko", rekla je Mihajlovićeva.

Dubravka Negre izjavila je da je obilaznica veoma potrebna gradu i njegovim stanovnicima ali i svima koji prolaze kroz Beograd.

"Ona se nalazi na panevropskom koridoru koji je spona izmedju istoka i zapada. Po najmodernijoj tehnologiji. Osim za privredu važna je za Beogradjane jer će se smanjiti gužve, protok saobraćaja će biti povećan i efikasniji, a zagadjenje vazduha u centru grada smanjeno", naavela je Negre, a prenosi u saopštenju Ministarstvo.

Puštanjem u saobraćaj mosta kod Ostružnice završava se investiranje EIB-a u iznosu od 100 miliona evra u obilaznicu.

Zoran Drobnjak izjavio je da je most gradjen po posebnoj tehnologiji i naveo da su sa posebnog plovila dizali čeličnu konstrukciju od 550 tona.

"Čeka nas posao sanacije drugog dela mosta, gradjenog 1999. godine koji je bombardovan", najavio je Drobnjak.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.