AAA

EKONOMIJA | 19.06.2020 18:15 > 19.06 19:33

Opština Paraćin predala novi objekat švedskom Rimasteru (VIDEO)

  • BETAPHOTO/Jelena Lukić
  • BETAPHOTO/Jelena Lukić
  • BETAPHOTO/Jelena Lukić
  • BETAPHOTO/Jelena Lukić
  • BETAPHOTO/Jelena Lukić

Opština Paraćin predala je danas švedskoj kompaniji "Rimaster" na korišćenje novoizgradjeni proizvodni objekat površine 3.000 metara kvadratnih, a vrednost tog objekta je oko 250 miliona dinara.

Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović simbolično je direktoru fabrike "Rimaster" Milanu Pavlici predao ključeve novog objekta čiju je izgradnju u Industrijskoj zoni "Zmič" opština finansirala preko kredita koji je dobila uz saglasnost države.

"Opština je finansirala objekat, a kompanija je koristila državnu pomoć za zapošljavanje radnika. To je primer lokalne i državne saradnje kako bismo stranog investitora uverili da treba da radi u Srbiji i Paraćinu", rekao je Paunović.

Švedska kompanija "Rimaster" već radi u zakupljenoj hali i trenutno zapošljava oko 100 radnika, a kako je ranije najavljivano, plan kompanije je da u nekoliko faza u Paraćinu zaposli do 1.000 radnika.

"Rimaster" se bavi proizvodnjom električnih sistema i kablovskih setova za specijalna vozila i teške gradjevinske mašine, a ima pogone u Švedskoj, Francuskoj, Poljskoj i Kini.
CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:
Produkcija je deo projekta podrške javnom informisanju koji sufinansira Opština Paraćin. Izneti stavovi ne predstavljaju nužno zvaničan stav Opštine.


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.