AAA

EKONOMIJA | 02.07.2020 09:50 > 02.07 09:51

PPF Telekom grupa osnovala Cetin grupu u regionu centralno-istočne Evrope

PPF Telekom grupa objavila je danas da je završila izdvajanja infrastrukture u Telenorovim poslovnim jedinicama u Srbiji, Madjarskoj i Bugarskoj, kao i osnivanje tri nove organizacije koje će poslovati u okviru Cetin grupe.

Prateći strategiju Grupe, Telenor Srbija izdvojila je telekomunikacionu infrastrukturu u nezavisnu kompaniju pod nazivom Cetin d.o.o.

Kako je saopšteno, dve kompanije imaće različit operativni model, poslovnu orijentaciju i upravljački fokus. Kao komercijalna kompanija, Telenor Srbija će se u potpunosti fokusirati na korisnike, njihove potrebe i kvalitet usluge, dok će Cetin, kao tehnološka kompanija, biti usmeren na unapredjenje kvaliteta telekomunikacione infrastrukture i njeno održavanje, efikasno korišćenje resursa i kapaciteta, kao i primenu novih rešenja.

Nakon što je infrastrukturna kompanija Cetin pre pet godina u Češkoj izdvojena iz komercijalne O2, PPF grupa je ovaj model prepoznala kao najefikasniji i odlučila da stečena znanja primeni i u drugim svojim telekomunikacionim kompanijama u regionu centralno-istočne Evrope.

"Pionirskim razdvajanjem kompanija O2 i Cetin, prvim takve vrste u Evropi, dokazali smo da posedujemo inovativni i preduzetnički duh. U 2018. smo preuzeli telekomunikacione kompanije mobilnog operatora Telenor i nepune dve godine kasnije primenili znanje i iskustvo na drugim tržištima. Time smo napravili sledeći odvažan korak u jačanju svoje pozicije u centralno-istočnoj Evropi. Verujem da će Cetin postati značajno infrastrukturno ime u regionu", rekao je akcionar PPF grupe i generalni direktor PPF Telekom grupe Ladislav Bartoniček.
Kompanija Telenor Srbija ostaće fokusirana na korisnike, usluge, proizvode, pružanje besprekornog korisničkog iskustva i prodaju. Kompanija će zadržati licence za mobilnu i fiksnu telefoniju, kao i regulatornu odgovornost za ispunjavanje svih obaveza u vezi sa mrežom, navodi se u saopštenju.

"Naši korisnici će osetiti prednosti daljeg unapredjenja kvaliteta mreže i usluge, kao i jačeg brenda. Potpuni fokus na korisnike znači da će Telenor biti još brži, fleksibilniji i inovativniji u razvoju novih usluga i ponuda po njihovoj meri. Gradićemo superiorno iskustvo u svim kanalima i odgovarati na rastuće potrebe i očekivanja korisnika", rekao je generalni direktor kompanije Telenor Srbija Majk Mišel.

Cetin će u Srbiji upravljati svim aspektima mrežne infrastrukture i IT operacija. Kompanija će u potpunosti biti posvećena unapredjenju kvaliteta telekomunikacione infrastrukture, bržoj primeni novih tehnologija i energetski efikasnih rešenja i još boljem, dugoročno održivom investiranju.

Uz manju upotrebu energije, jedan od efekata biće i smanjenje uticaja na životnu sredinu.

"Cetin će u Srbiji pružati infrastrukturne usluge sa ciljem daljeg unapredjenja kapaciteta, konzistentnosti, pouzdanosti i sigurnosti, uz efektivno korišćenje infrastrukture jedne od najvećih LTE i LTE-A mobilnih telekomunikacionih mreža u zemlji. Superiorno iskustvo mreže i istorija tehnoloških inovacija razvijanih u okviru Telenora tokom 14 godina predstavljaju jaku osnovu za dalja unapredjenja, uz primenu znanja i iskustva iz Češke", rekao je generalni direktor Cetina u Srbiji Vladimir Skulić.

Dodao je da će se Cetin fokusirati na razvoj novih infrastrukturnih servisa, bržu primenu novih tehnoloških rešenja uz održivije investicije i otvoriti nove poslovne prilike za rast u Srbiji i drugim evropskim zemljama u kojima je PPF Telekom grupa prisutna.

PPF Grupa investira u finansijske usluge, telekomunikacije, biotehnologija, nekretnine i mašinstvo. 


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.