AAA

EKONOMIJA | 15.07.2020 10:35 > 15.07 10:35

Grad prodaje deo palate Beogradjanka

Grad Beograd ponudio je danas na prodaju deo Palate "Beograd" (Beogradjanke), po početnoj ceni od 20,6 miliona evra, objavljeno je na sajtu Gradske uprave.

Pravo učešća u postupku javnog nadmetanja imaju sva fizička i pravna lica, a ukupno je ponudjeno više od 19.000 metara kvadratnih poslovnih prostora u ovoj zgradi.
Prijave za javno nadmetanje za kupovinu mogu da se podnosu do 29. jula, a javno nadmetanje zakazano je za 31. jul.

Kako se navodi u oglasu, budući kupac je u obavezi da u roku od tri godine izvede gradjevinske i zanatske radove na adapteciji i rekonstrukciji objekta u vrednosti koja ne sme biti niža od osam miliona evra.

Kupac se mora obavezati i da neće promeniti namenu zgrade, imajući u vidu da Palata ''Beograd'' uživa status prethodne zaštite od 16. aprila 2018. i da se u evidenciji nepokretnosti pod prethodnom zaštitom nalazi od 14. aprila 2009. godine.

Prilikom zaključenja ugovora sa kupcem će se ugovoriti i kazna u novčanom iznosu od 10 odsto postignute kupoprodajne cene, za slučaj da budući kupac ne ispuni u celosti ili delimično preuzete obaveze, kao i da se na ime obezbedjenja za eventualno plaćanje ugovorne kazne dostavi prvoklasna bankarska garancija.

Razgledanje nepokretnosti moguće je svakog radnog dana od 16. do 29. jula u periodu od 12 do 15 časova, uz obaveznu prethodnu najavu.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.