AAA

EKONOMIJA | 13.08.2020 13:15 > 13.08 13:15

Obradović: Nema odgovora vlasnika Pinka i Poreske uprave o Mitrovićevom poreskom dugu

Predsednik Pokreta Dveri, Boško Obradović, izjavio je danas da od Poreske uprave Srbije i vlasnika TV Pink Željka Mitrovića još nije dobio odgovor na ranije postavljeno pitanje o navodnom Mitrovićevom poreskom dugu od 250 miliona dinara.

Navodeći da se vlasnik televizije Pink "posle tri dana ćutanja konačno oglasio" u vezi s tim pitanjem, lider Dveri je ocenio da je bilo "veoma inspirativno videti Mitrovića kako ne sme da odgovori i kako TV Pink danima ćuti, ne želeći da popularizuje vest o novom neplaćenom porezu".
"Za njih je od najvećeg interesa da gradjani Srbije ne saznaju kako je, prema dostupnim izvorima jer se kompletni podaci i dalje kriju od javnosti, Poreska uprava pri Ministarstvu finansija od 2012-2016. godine odložila poreski dug TV Pink u visini od 1,52 milijarde dinara na 93 rate, dok je paralelno od 2014-2019, uprkos ogromnim poreskim dugovima, Željko Mitrović dobio finansijsku podršku Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza u visini od 1,28 milijardi dinara", naveo je Obradović.

Ponovo je pitao da li "Pink International Company" zaključno s 3. avgustom duguje 146 miliona dinara za porez državi, i da li je Poreska uprava toj firmi odobrila reprogram, na osnovu čije odluke i na koliko rata.

"Da li Mitrović, kao fizičko lice, nije platio godišnji porez na dohodak gradjana u visini od 104 miliona dinara, o čemu imam podatke iz Jedinstvenog registra poreskih obveznika od 3. avgusta? Da li njegova ugašena Agencija za umetničku obradu zvuka 'Pink studio Željko Mitrović' duguje za porez iz 2016. godine 3,72 miliona dinara? Da li je tačno da Željko Mitrović samo po ova tri osnova trenutno duguje za porez državi ukupno preko 250 miliona dinara?", upitao je predsednik Dveri.

Obradović je pitao i da li je Mitrović 31. jula registrovao novu firmu, "Red Network", i da li će ona služiti za ostvarivanje prava na državne subvencije, s obzirom da to pravo ne može da ostvari preko starih firmi koje imaju poreske dugove.

"Da li Željko Mitrović ima prava koja nemaju drugi gradjani Srbije, ko ga štiti dok konstantno krši zakone, i kada će odgovarati za sve što je radio od vremena vlasti JUL-a preko DOS-a do SNS-a? prava su pitanja koja se ne mogu čuti na režimskim medijima", naveo je Obradović.

Reagujući na te navode, vlasnik Pinka Željko Mitrović je rekao da ta kompanija "ne duguje ni jedan jedini dinar".

"Namerno nisam reagavao tri dana na laži koje seje Obradović tvrdnjama da Pink duguje nekakav porez i to u iznosu od 250 miliona dinara, da bih sačekao reakciju Djilasovih medija od kojih u krivičnom postupku mogu konačno i da se naplatim zbog štete koju su naneli kompaniji Pink ovim gnusnim lažima i izmišljotinama", rekao je Mitrović.

Rekao je i da je "lako proverljivo" u Poreskoj upravi da Pink ne duguje "ni jedan jedini dinar" i da je ta kompanija uplatila 900 miliona dinara po osnovi raznih poreza "od januara do jula".

"Za razliku od Boškića, Pink je donirao preko 150 miliona bolnicama i drugim ustanovama tokom epidemije, kontinuirano brine o deci bez roditeljskog staranja, i preko pet miliona je uplatio za lečenje bolesne dece, a da ne pominjem što je Pink jedna od samo nekoliko velikih kompanija koja se odrekla pomoći Vlade Srbije tokom epidemije u korist drugih kojima je ta pomoć potrebnija", naveo je Mitrović.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.