AAA

EKONOMIJA | 11.09.2020 12:35 > 11.09 12:41

Jelisaveta Vasilić za Betu: Ministarki Mihajlović smeta borba protiv korupcije


Članica Saveta za borbu protiv korupcije, Jelisaveta Vasilić je danas u izjavi agenciji Beta ocenila da je cilj ministarke Zorane Mihajlović da u Srbiji ne postoji nijedno telo koje bi se bavilo borbom protiv korupcije.

"Agencija za borbu protiv korupcije ne radi, kao ni Ministarstvo pravde koje je takodje zaduženo da se bavi borbom protiv korupcije. Sve je to povezano partijskim vezama. Samo je Savet za borbu protiv korupcije radio svoj posao i očigledno je da joj smetamo. Želja ministarke Mihajlović je da nemamo nijedno telo koje radi na borbi protiv korupcije", procenila je Vasilić.

Savet Vlade Srbije za borbu protiv korupcije je danas objavio da je dobio odgovor potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović povodom izveštaja o realizaciji infrastrukturnih projekata Železnice, u kojem, kako je navedeno, stoji najava "latentne" obustave rada Saveta.

"Potpredsednica Vlade i Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture će pokrenuti procedure da Vlada preispita rad Saveta unazad nekoliko godina, rezultate rada, način, kriterijume i kvalitet izveštaja, kao i način davanja preporuka, kako bi se ovo telo reformisalo i angažovalo stručne i profesionalne ljude koji će svojim radom pomoći dodatno Vladi da bude uspešnija i efikasnija", piše u odgovoru Zorane Mihajlović.

Jelisaveta Vasilić kaže da je ministarki Mihajlović zasmetao izveštaj Saveta za borbu protiv korupcije o Javnom preduzeću "Železnice Srbije" u kome su otkrivene zloupotrebe i nenamensko trošenje novca iz kredita.

"Savet za borbu protiv korupcije je u više navrata tražio od Ministarstva na čijem je čelu Zorana Mihajlović podatke o trošenju novca za izgradnju autoputeva, ali nismo dobili svu dokumentaciju koju smo tražili, tako da je taj izveštaj ostao nedovršen. Medjutim, za 'Železnicu' smo dobili neophodnu dokumentaciju, i taj izveštaj smo kompletirali", kazala je Vasilić.

Navela je da je ministarka Mihajlović u svom pismu ocenila i da su članovi Saveta "nestručni" da kontrolišu investicione projekte.

"U našem Savetu rade iskusni pravnici i ekonomisti, dobri poznavaoci zakona. Ja pitam Zoranu Mihajlović koje ona ima kvalifikacije da se bavi investicionim projektima?", kazala je Vasilić.

Vasilić je naglasila da je rad Saveta za borbu protiv korupcije smetao svakoj vlasti, "a naročito smeta ovoj vlasti koja ne dozvoljava suprotno mišljenje", zaključila je Vasilić u razgovoru za Betu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.