AAA

EKONOMIJA | 23.09.2020 13:20 > 23.09 13:20

Šardoneu 'Omnibus Lector 2015' Vinarije Erdevik medalja na svetskom takmičenju


Vinarija Erdevik danas je saopštila da je učestvovala na prestižnom medjunarodnom takmičenju "Decanter World Wine Awards" i osvojila "Platinastu nagradu" za šardone "Omnibus Lector 2015".

Takmičenje "Decanter World Wine Awards" najznačajnije je i najuticajnije u vinarstvu, na kojem se ocenjuju vina iz celog sveta. U konkurenciji je bilo više od 16.000 vina iz 56 zemalja.
"Ova medalja značajna je i za samo podneblje Fruške Gore, i za celokupno srpsko vinarstvo, posebno imajući u vidu da je ovim priznanjem Srbija postala deo prestižnog kluba zemalja koje prave vina u samom vrhu svetske ponude", navodi se u saopštenju.

Direktor prodaje Vinarije Erdevik, Ivan Mihajlović, rekao je da potvrda kvaliteta njihovog vina ima još veći značaj s obzirom na to da nagradu za najbolji šardone već tradicionalno dobijaju renomirane francuske vinarije.

"Drago nam je što je žiri svetski priznatog takmičenja uvideo sve note našeg šardonea iz 2015. godine, ali i što smo vinarstvo Fruške Gore i Srbije prikazali u najboljem svetlu. Na tome ćemo svakako raditi i ubuduće kako bismo ne samo održali, već i unapredili nivo kvaliteta vina koja proizvodimo, čime ćemo ljubiteljima našeg vina pružiti još veće uživanje u degustaciji", kazao je on.

Vinarija Erdevik je u Sremu, na zapadnim obroncima Fruške Gore. Početkom 19. veka, na tom mestu bilo je znatnih zasada vinograda, te je 1826. godine grof Livije Odeskalki izgradio podrum. Danas spoj tradicionalnog i savremenog obezbeđuje vrhunske sorte vina za domaće i inostrana tržišta. Vina se proizvode isključivo iz sopstvenog vinograda Erdevika na desnoj obali Dunava, a u asortimanu te vinarije nalazi je čak šest vrsta vina iz kategorije "izuzetno".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.