AAA

EKONOMIJA | 25.09.2020 13:05 > 25.09 13:05

Turistička organizacija Srbije: U avgustu se tražio 'krevet više'


Kriza izazvana pandemijom Kovid-19 je pokazala značaj domaćeg turizma, naročito u selima, saopštila je danas Turistička organizacija Srbije (TOS) uoči Svetskog dana turizma, 27. septembra.

U Srbiji su letos "domaći turisti tražili odmor u prirodi i najčešće se odlučivali za boravak u ruralnim područjima, na planinama, u banjama, okolini jezera ili reka", navodi se u saopštenju.
TOS je prenela da je, posle višemesečnog pada turističkog prometa u Srbiji, u avgustu rast broja domaćih turista bio iznad 25 odsto.

Tada se u većini turističkih mesta van gradova, "tražio krevet više, dok su turistički lokaliteti zabeležili značajan porast broja ulaznica u odnosu na avgust prethodne godine".

TOS je zbog epidemiološke situacije odlučila da Svetski dan turizma obeleži tako što će na svom sajtu www.srbija.travel objaviti anketu: "Koju ste Vi avanturu izabrali ovog leta?", da bi se prikupili utisci domaćih turista i uvažile njihove sugestije za unapredjenje turističke ponude.

Ovogodišnji Svetski dan turizma, čija je tema "Turizam i ruralni razvoj", poručila je TOS, "stavlja u prvi plan značaj turizma za ruralne sredine, jer je u tim sredinama turizam glavni pokretač za razvoj i očuvanje kulturnog i prirodnog bogatstva i pokretač za integraciju ljudi iz ruralnih sredina, na prvom mestu mladih", piše u saopštenju.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.