AAA

EKONOMIJA | 16.10.2020 13:20 > 16.10 13:53

MK Grupa pokreće Digitalnu akademiju za zaposlene (VIDEO)


Kompanija MK Grupa danas je saopštila da kao deo programa razvoja talenata, podizanja kapaciteta i stalne edukacije zaposlenih, pokreće "Digitalnu akademiju" u okviru koje i projekat "Digitalni agronom".

Tokom devetomesečnog programa najtalentovaniji stručnjaci iz MK Grupe imaće priliku da unaprede agronomska znanja i menadžerske veštine, ali i da na praktičnim radionicama savladaju korišćenje programa koji su neophodni u radu digitalnog agronoma. "Višegodišnja opredeljenost ka razvoju novih tehnologija pokazala se od izuzetne važnosti u godini u kojoj je digitalizacija postala apsolutni prioritet. Kontinuiranim ulaganjem MK Grupa je potvrdila da je jedna od vodećih kompanija regiona i u ovom segmentu", rekao je direktor sektora za digitalizaciju i razvoj poslovanja MK Grupe Aleksandar Bijelić.

Dodao je da će 12 zaposlenih u toj kompaniji steći napredna znanja iz oblasti digitalizacije poljoprivrede.

Direktorka sektora za ljudske resurse MK Grupe Zorica Todorović istakla je da novi projekat potvrdjuje da je ta kompanija strateški posvećena profesionalnom razvoju zaposlenih.

"MK Grupa spada u red kompanija koje prate svetske trendove po pitanju digitalizacije poljoprivrede. Kako bismo uspešno implementirali najsavremenija rešenja, važno nam je i da naši zaposleni budu u toku sa svim procesima i da im omogućimo nadogradnju znanja i veština iz ove oblasti", rekao je direktor MK Agrikulture Strahinja Marjanović.

On je kazao da kompanija već aktivno radi na digitalizaciji agrara, što se ogleda kroz projekte koji će omogućiti punu upotrebu autopilota i primenu precizne poljoprivrede.

MK Grupa je jedna od vodećih regionalnih kompanija u oblasti agrara, turizma i bankarstva koja zapošljava 7.000 ljudi, a osim u Srbiji posluje i u Sloveniji, Hrvatskoj i Crnoj Gori.


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.