AAA

EKONOMIJA | 22.10.2020 19:05 > 22.10 19:05

Dveri podržale zahteve turističkih radnika

Pokret Dveri ocenio je danas razloge za protest turističkih radnika kao "konkretne i očigledne" i pružio im podršku u tim zahtevima, uz ocenu da novca za njihovu pomoć ima.

"Jednostavno je nemoguće da za turističke radnike nema novca, ali da zato postoji na stotine miliona evra novca isisanog iz budžeta države za razne partijsko-kumovsko-burazerske poslove", navodi se u saopštenju Dveri.
Po oceni Dveri, turizam je grana koja je "itekako pogodjena pandemijom korona virusa, a vlast u Srbiji nije učinila baš ništa kako bi bar ublažila posledice nastale u tom sektoru usled pandemije".

"Zahtevi turističkih radnika su vrlo jasni: bespovratna finansijska pomoć, otpis obaveza po osnovu poreza i doprinosa za osam meseci, moratorijum na otplatu obaveza prema bankama sa rokom od šest do devet meseci, odlaganje plaćanja poreza na imovinu preduzeća i poreza na dobit preduzeća za vreme trajanja vanrednih mera koje su još na snazi, rešavanje problema sa polisama osiguranja, kao i to da Fond za razvoj zahteve za kreditima koje podnose turističke agencije rešava po hitnom postupku", naveli su iz pokreta Dveri.

Turistički radnici Srbije predali su danas nekoliko zahteva Vladi Srbije, medju kojima su isplata novčane pomoći i odlaganje kredita i poreza.

Nekoliko stotina okupljenih radnika na socijalnom skupu, kako su ga nazvali, ispred Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici pružili su podršku kolegama koji su u njihovo ime predali zahteve, a najznačajniji je da zavisno od veličine agencije dobiju bespovratnu pomoć od jednog do pet miliona dinara.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.