AAA

EKONOMIJA | 30.10.2020 13:10 > 30.10 13:10

Karneks donirao još 7,5 tona proizvoda Banci hrane


Kompanija Karneks (Carnex) objavila je danas da je Banci hrane donirala još 7,5 tona proizvoda i tako obezbedila 40.000 obroka za najugroženije kategorije stanovništva.  

Iz kompanije Karneks su naveli da se, kao jedan od najvećih proizvodjača hrane, trude da maksimalno odgovore na potrebe zajednice i društva, a posebno najosetiljivih grupa.
"Za nas je pomaganje zajednici neraskidivi deo poslovanja i našeg napora da, koliko je god moguće, obezbedimo da što više ljudi ima siguran obrok u toku dana. Zato redovno doniramo Banci hrane, čije su aktivnosti usmerene na smanjenje siromaštva, gladi i rasipanja hrane", naglasili su iz Karneksa.

Podseća se da je Karneks, zajedno sa ovom donacijom, samo u poslednje tri godine, donirao oko 60  tona proizvoda, u vrednosti oko 220.000 evra, čime je, kako je istaknuto, obezbedio bar jedan obrok za oko 360.000 ljudi.

Banka hrane snabdeva više od 150 raznih organizacija i socijalnih ustanova širom Srbije, koje brinu o deci i mladima sa smetnjama u razvoju ili bez roditeljskog staranja, osobama sa invaliditetom, samohranim roditeljima, raseljenim licima, porodicama bez primanja, beskućnicima, starim licima, korisnicima narodnih kuhinja, korisnicima sigurnih kuća, nezaposlenima, Romima i mnogim drugima.

Ukazano je da kompanija Karneks decenijama podržava akcije koje podižu kvalitet svakodnevnice ugroženom stanovništvu. Na lokalnom i nacionalnom nivou donacijama redovno pomaže zdravstvu, kao i različitim, kulturnim, obrazovnim i sportskim organizacijama, a u cilju stvaranja boljeg životnog standarda.KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.