AAA

EKONOMIJA | 26.11.2020 16:15 > 26.11 16:15

PKS pokrenula Viber zajednicu 'Čuvarkuća – Stvarano u Srbiji'

Privredna komora Srbije (PKS) pokrenula je Vajber zajednicu "Čuvarkuća – Stvarano u Srbiji" putem koje su dostupne sve važne informacije o projektu usmerenom na podršku domaćim proizvodima i proizvodjačima, saopšteno je danas.

Predstavnici kompanija koji žele da svojim proizvodima konkurišu za žig kao i svi zainteresovani mogu da se uz pomoć Vajber zajednice informišu o aktuelnostima u okviru projekta, uslovima i kriterijumima neophodnim za "Čuvarkuću" i da dobiju odgovore na sva važna pitanja, poručeo je iz PKS-a.
"Ponosni smo na činjenicu da je ovaj projekat, od jedinstvene važnosti za našu ekonomiju, prepoznao široki komunikacijski potencijal naše platforme otvaranjem zajednice 'Čuvarkuća – Stvarano u Srbiji'", izjavili su predstavnici aplikacije.

Oni su dodali da će popularnost, bezbednost i lako primenljiva funkcionalnost aplikacije Vajber koristiti PKS, srpskim kompanijama i zainteresovanoj javnosti da na najbolji način promovišu i ustanove najviše standarde proizvodnje i plasmana robe srpskih komapnija na domaćem i svetskom tržištu.

U saopštenju se navodi da je "Stvarano u Srbiji" jedan je od ključnih projekata koje PKS realizuje u saradnji sa privredom sa ciljem da podrži domaće proizvodjače i proizvode i unapredi svest potrošača o značaju njihove kupovine.

Iz PKS su podsetili da se žig "Čuvarkuća" dodeljuje na tri godine, proizvodima koji u svom sastavu imaju 80 odsto domaćih resursa, sa mogućnošću resertifikacije.

Za "Čuvarkuću" je u prethodnih nekoliko meseci kandidovno više od 600 proizvoda od kojih je 393 prošlo kompletnu proceduru i već ponelo ovu oznaku.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.