AAA

EKONOMIJA | 03.12.2020 19:10 > 03.12 19:10

Pokret Oslobodjenje osudio predaju snabdevanja električnom energijom kosovskom preduzeću

Predsednik Pokreta Oslobodjenje Mladjan Djordjević saopštio je danas taj pokret osudjuje predaju nadležnosti za snabdevanje severa Kosova i Metohije električnom energijom kosovskom preduzeću KOSTT od 14. decembra, o čemu su obavešteni zaposleni u Elektromreži Srbije.

Kako je saopšteno iz tog pokreta, od 14. decembra prištinske vlasti će preuzeti trafo centar visokog napona "Valač", koji je do tada služio snabdevanju severa Kosova energijom iz centralne Srbije a kontakt sa domaćinstvima i potrošačima od sada će preuzeti prištinsko preduzeće.
"Tako je (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić ukinuo još jedan deo srpske državnosti na Kosovu. Nakon Briselskog sporazuma, uspostavljanja carina izmedju Kosova i Srbije, davanja telekomunikacija, medjunarodnog priznanja i drugih ustupaka Vašingtonskim sporazumom, sada je ceo elektrodistributivni sistem predat Prištini", naveo je Djordjević.

Dodao je da Pokret Oslobodjenje osudjuje taj akt, kako je ocenio, izdaje srpskih interesa na Kosovu i Metohiji.

"Preduzeće KOSTT je inače deo objedinjenog prenosnog sistema Albanije i Kosova, što znači da je Vučić elektromrežu i srpske korisnike efektivno predao Elektroprivredi Velike Albanije", kazao je Djordjević.

Kako je dodao, zaposleni će moći da traže prijem u radni odnos kod novog prištinskog preduzeća ili će zatražiti posao negde drugde u okviru preduzeća EMS, što je Djordjević ocenio kao "još jedno iseljenje Srba sa Kosova".

"Ko odbije ove opcije, izgubiće posao", navodi predsednik Pokreta Oslobodjenje.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.