AAA

EKONOMIJA | 10.12.2020 12:50 > 10.12 13:27

McCann Health Nordic: Puna pažnja čovečanstva usmerena na faramaceutsku industriju


Strateška komunikacija u zdravstvu, oblast sa dugim razvojem koja je ili uglavnom nepoznata široj javnosti ili dolazi do izražaja tek kada dodje do situacija kakva je pandemija korona virusa, ključna je za kreiranje komunikacije u domenu javnog zdravlja, zdravstvenih usluga i farmaceutske industrije, saopštila je danas Agencija McCann Health Nordic.

U izveštaju WeCann Point of View o važnosti komunikacije u zdravstvu, kao i jačanju saradnje izmedju privatnog i javnog sektora, ukazano je da je pandemija više nego ikada usmerila pažnju javnosti ka zdravstvenim radnicima, ustanovama, kao i farmaceutskoj industriji, "Uobičajen način komunikacije preko noći se promenio – svi smo mi, kao profesionalci i kao potrošači, zainteresovani za to što farmaceutska industrija ima da kaže o problemu u kojem se sada nalazimo. Covid-19 je stavio apsolutni fokus na ovu industriju, i sada prvi put imamo atmosferu u kojoj ljudi žele da je saslušaju", rekao je direktor McCann Health za nordijski region Murat Zubčević. 

Kao deo I&F Grupe, McCann Health Nordic okuplja marketinške profesionalce fokusirane na probleme u zdravstvu, radeći kako sa javnim sektorom tako i sa farmaceutskim, medicinskim i biotehnološkim kompanijama. U timovima ove agencije od ključnog značaja je naučno i medicinsko osoblje, koje formira izuzetno jaku globalnu mrežu informisanja i znanja.

Zubčević je istakao da se u nekim zemljama desilo veliko ubrzanje u saradnji izmedju javnog i privatnog sektora, što ima važnu ulogu u rešavanju zdravstvenih problema.

Kako je dodao, klijenti agencije McCann Health su u vreme pandemije više nego ikad spremeniji da slušaju savete, kao i da razbijaju mitove o digitalizaciji kao nečemu opcionalnom.

"U jednom trenutku preovladala je lažna istina da se digitalizacija ne odnosi na zdravstvo. Ovaj mit je pandemija dovela 'do ivice' – sada postoje digitalizovane konsultacije sa lekarima, 'Digital Health' i 'Tele-Health' su pojmovi odavno poznati od dalekog Istoka do privatnog sektora SAD, i to je nešto što apsolutno menja način na koji idemo kod doktora i komuniciramo sa njim", rekao je Zubčević. 

Sa druge strane, kako je naveo, farmaceutske kompanije i svi oni koji se bave zdravljem su shvatili do koje mere im digitalne komunikacije pružaju neiscrpni izvor informacija i olakšavaju komunikaciju i poslovanje.

"Ako ste ranije sumnjali da je digitalna komunikacija budućnost, sada ste svakako ubedjeni", ocenio je Zubčević.
KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.