AAA

EKONOMIJA | 13.01.2021 10:05 > 13.01 10:05

SAS preuzeo kompaniju Boemska sa centrom za istraživanje i razvoj u Srbiji


 SAS, globalni lider u analitici, saopštio je da je preuzeo kompaniju Boemska, specijalizovanu za razvoj low-code/no-code aplikacija i upravljanje analitičkim procesima na SAS platformi.

Istaknuto je da će to preuzimanje dodatno unaprediti SAS platformu u oblasti analitike i olakšati migraciju korisnika u Cloud (premeštanja podataka, aplikacija ili drugih poslovnih elemenata sa servera lociranih u kompaniji na servere van kompanija).Imovina i poslovanje kompanije Boemska, male tehnološke kompanije sa sedištem u Velikoj Britaniji i centrom za istraživanje i razvoj u Srbiji, biće integrisani u SAS.
Boemska je dugogodišnji tehnološki partner, čiji su globalni klijenti korisnici SAS-a u oblasti finansijskih usluga, zdravstvenoj zaštiti i transportu.

"Zadovoljni smo što ćemo se pridružiti SAS porodici i pomoći da preusmerimo kupce u Cloud na efikasan način, ali i što ćemo doneti i druge koristi klijentima", rekao je direktor Boemske Nikola Marković.

Dodao je da se tržište ubrzano razvija i zahteva neprekidne inovacije tehnoloških kompanija.

"Preduzeća traže inteligentna rešenja kako bi ubrzala i uspešno prenela svoje podatke i procese u Cloud. Boemska integriše SAS analitiku sa aplikacijama u Cloud-u, omogućavajući brzu analitiku i rad modela", kazao je Marković.

Izvršni potpredsednik i glavni tehnološki direktor SAS-a Brajan Haris je rekao da je ta kompanija promenila način na koji kreira i isporučuje softver inovacijama na rešenju SAS Viya, kao i partnerstvom sa Microsoftom, ali je unapredila i brzinu i način na koji klijenti mogu postići svoje ciljeve.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.