AAA

EKONOMIJA | 16.01.2021 13:05 > 16.01 13:05

Sindikat u Kragujevcu od spajanja FCA i PSA očekuje povećanje proizvodnje i plata

U Samostalnom sindikatu fabrike "Fijat Krajsler automobili Srbija" (FCA), u kojoj se proizvodi "fiat 500L", očekuju boljitak i pozitivne promene zbog spajanja grupacija FCA i Pežo-Sitroen-Opel (PSA) koje će danas, kako je saopšteno, biti formalno-pravno okončano.

Za agenciju Beta je predsednik sindikata FCA u Kragujevcu, Saša Djordjević, izjavio da spajanje dve velike setske kompanije u jednu još veću, takodje multinacionalnu, znači širenje tržišta za plasman proizvoda na više kontinenata.
"Radnici fabrike u Kragujevcu koja će biti deo te multinacionalne kompanije, očekuju povećanje proizvodnje, dolazak novog modela, veću uposlenost i veće plate", rekao je Djordjević.

Po njegovim rečima, spajanje bi trebalo da donese i dolazak novih kooperanata i otvaranje fabrika u Kragujevcu, kao i drugde u Srbiji.

On je rekao, medjutim, da za sve novo treba vremena, da je spajanje dugotrajan proces. Sledi i promena naziva kompanije što će, kako smatra, takodje potrajati.

Spajanje grupacija FCA i PSA biće danas formalno-pravno okončano, što je najavljeno u zajedničkom saopštenju dostavljenom medijima.

Povodom formiranja nove kompanije, koja će se zvati "Stellantis", u utorak, 19. januara na video-konferencija za medije govoriće glavni izvršni direktor te kompanije Karlos Tavares.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.