AAA

EKONOMIJA | 18.01.2021 20:45 > 18.01 20:45

Udruženje radnika na internetu: Nijedan naš zahtev nije odbijen na sastanku u Vladi

Udruženje radnika na internetu saopštilo je da je na današnejm sastanku u Vladi dogovoreno da treba utvrditi realno stanje na osnovu kojeg će doći do obustave poziva, rešenja i opomena za prinudnu naplatu (poreza), što je prvi zahtev koji su istakli.

Kako je navedeno, sastanak je kao inicijalni razgovor poslužio za upoznavanje i razmenu argumenata, i bilo je reči o "bližem definisanju kategorija radnika na internetu koji su dobili ili očekuju poreske pozive i rešenja u proteklih pet godina kako bi se pronašlo adekvatno rešenje za sve radnike na internetu".
Kako se dodaje, na današnjem sastanku sa premijerkom Anom Brnabić, ministrom finansija Sinišom Malim i direktorkom Poreske uprave Draganom Marković, nije odbijen nijedan zahtev koji je Udruženje radnika na internetu istaklo i postoji obostrana saglasnost i volja da se pregovori nastave.

"Mi ne odustajemo od naših početnih zahteva, a to su obustava slanja poziva, rešenja i naplate navodnih dugovanja radnika na internetu za period pre donošenja pravnog okvira za nas. O budućim rešenjima diskutovaće se tek kad se reši trenutna situacija", istaknuto je u saopštenju.

Nastavak pregovora najavljen je za narednu nedelju, a trebalo bi da bude održano nekoliko sastanaka na kojima bi učestvovalo i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, pored Ministarstva finansija i Poreske uprave.

Iz Udruženja očekuju da će se u nastavku pregovora na najefikasniji i najtransparentniji način razgovarati o rešavanju trenutne situacije i da će što pre biti nadjeno adekvatno rešenje za ostvarivanje prava i obaveza radnika na internetu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.