AAA

EKONOMIJA | 27.01.2021 14:25 > 27.01 14:26

PUPS podržava najavljeni paket mera pomoći privredi i gradjanima

Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) danas je saopštila da podržava još jedan paket pomoći privredi i gradjanima, koji je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ocenjuje ga kao nastavak ozbiljnog i uspešnog reagovanja države na teške okolnosti u društvu nastale pandemijom korona virusa. PUPS smatra da je od posebnog značaja najavljena mera koja predvidja da u maju i novembru svi gradjani Srbije koji se budu prijavili, dobiju po 30 evra u dinarskoj protivvrednosti, dok će, penzioneri dobiti još 50 evra, odnosno ukupno 110 evra.

"Imajući u vidu da je prosečna penzija u Srbiji 27.775 dinara, poljoprivredna penzija tek nešto više od 11.000 dinara, a da vreme pandemije za penzionere i stara lica iziskuje dodatne izdatke za neophodne lekove, obogaćenu ishranu i troškove ogreva u zimskim mesecima, smatramo ovu pomoć dragocenom", ističe se u saopštenju PUPS-a čiji je predsednik Milan Krkobabić.
Ta partija je ukazala na neophodnost da se specijalnom vrstom socijalnog davanja posebna pažnja posveti najugroženijoj društvenoj grupi, onima preko 65 godina života koji nemaju ostvarenu penziju, ali i ni jedan drugi vid primanja.

"Ovo je vreme kada je solidarnost gradjana Srbije na ispitu, a taj ispit polažemo i spremnošću da pre svega pružimo pomoć onima kojima je ona najneophodnija", navodi se u saopštenju PUPS-a.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.